Ingredienten:
450 gram rijst (lange korrels)
75 gram ghee of boter
3 fijngesneden uien
1 kaneelstok (2,5 cm)
1 of 2 Laurierbladeren
6 kleine kardamonen
6 kruidnagels
2 tot 4 theelepels zout
200 tot 225 dl water
verschillende gemengde groenten
garam masala (Garam masala is een mengsel van poederspecerijen)
Bereiding:
Meet de rijst af met een kopje.
Was 4 tot 5 keer en giet goed af. Fruit de ui lichtbruin in hete ghee of
boter. Voeg kaneel, laurier, kardemonen en kruidnagels toe.
Bak één minuut, voeg de gemengde groentesoorten toe. Bak nog 4 tot 5
minuten. Voeg rijst toe en strooi (eventueel ketumbar + peper), garam
masala.
Roer goed en voeg een dubbele maatwater en zout naar smaak toe.
Breng aan de kook, en zet op een laag vuur; dek af en kook zachtjes
zonder verder roeren 12 tot 15 minuten door totdat al het water is
opgenomen.
|
|