Groenten in curry

 


Ingredienten:

2 theel kurkuma
1 theel komijn (gemalen)
1 theel mosterdzaad (gemalen)
4 theel korianderpoeder
½ theel chilipoeder
1 theel gember (poeder)
1 theel zwarte peper

450 gr uien, gesnipperd
4 eetl olie
2¾ dl sojamelk
2 eetl witte-wijnazijn
400 gr tomaten uit blik, met het sap gepureerd
2 eetl tomatenpuree
2 theel bruine suiker
1 theel groentenbouillon
900 gr gemengde groenten/fruit naar keuze (champignons (gehalveerd), bloemkool,
worteltjes, aardappelen, banaan, tauge, enz)

Bereiding:

Alle specerijen door elkaar scheppen. De uisnippers in de olie bakken. De specerijen toevoegen, het vuur lager zetten en al roerend 3 minuten bakken. De melk en de azijn toevoegen en goed roeren. De gepureerde tomaten, tomatenpuree, suiker en de bouillon erbij doen. Het mengsel aan de kook brengen, deksel op de pan en ca. 1 uur heel zacht laten koken. De groenten toevoegen en in ongeveer 15-30 minuten (ligt aan de groenten) gaar laten koken.