Karhi

 

Ingredienten:

500 gram besan
2 tomaten
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel hele jira
1 eetlepel masala
wat klaargemaakte phulawari, zout en peper naar smaak
enkele stukken groene mango's of groentesoorten.

Bereiding:

500 gram besan met 1/4 liter water enkele uren weken.
De helft van de gestampte peper en knoflook erbij doen.
Even opkloppen tot een zacht papje.
Dan controleren door in een kom met water deeg te laten oprijzen. Het moet opkomen !
Even laten staan.
Dan 2/3 deel phulawari en 1/3 deel soep/pap mengen met ongeveer 1 liter water en roeren.
Opzij leggen.
Jira, fijngesneden uien, rest peper, knoflook, masala en tomaten in ongeveer 2 eetlepel hete olie braden/bakken.
Ontstane pap al roerende aan de kook brengen en dikte controleren.
Als de soep verkleurt, een kwartier laten doorkoken onder af en toe roeren.