Masala Bhindi

 


Ingredienten:

10 zachte bhindi (okers);
4 theelepels gemalen dhania (koriander)
50 gram gemalen kokos;
1 theelepel hardi (kurkuma);
1 theelepelzwarte mosterdzaad;
4 eetlepels olie;
50 gram gemalen kokos
2 theelepels suiker;
2 theelepels komijnzaad;
1,5 eetlepel lemmetje sap.
zout naar smaak;

Bereiding:

Was de okers en droog met een doekje af.
Snijd de twee uiteinden eraf. Snijd de okers in schijfjes van ongeveer een halve cm.
Doe de okers in een kom en strooi de gemalen koriander, de kurkuma en het zout eroverheen. Schudt de schijfjes om, zodat ze gelijkmatig gedekt worden
met de specerijen.
Verhit de olie in een pan en strooi het komijnzaad en het zwarte mosterdzaad erin.
Laat de specerijen een paar seconden bakken en leg er dan een laag okerschijfjes op.
Misschien zullen wij alles in twee of drie keer moeten bakken.
Laat de okers telkens ongeveer 4 minuten bakken, onder voortdurend roeren
tot de schijfjes verschrompelen en bruin worden.
Voeg aan ieder baksel wat van de suiker en wat van de gemalen kokos toe.
Blijf bakken en roeren tot de schijfjes roodachtig bruin en zacht zijn.
Pers het lemmetje sap erover. Liefst heet serveren.