Terug naar Beginpagina || In samenwerking met Moerstaal

Alternatieven voor Outlook Express


Het programma Outlook Express van Microsoft is veruit het meest gebruikte e-mailprogramma ter wereld. Nadeel van dit gegeven is dat veel virusschrijvers zich speciaal richten op de veiligheidsgaten in Outlook Express. Natuurlijk is het daarom verstandig de laatste patches te downloaden en te installeren vanaf de Microsoft site, maar misschien is het ook niet zo'n gek idee om over te stappen naar een andere e-mailprogramma.

Outlook Express heeft immers ook een aantal belangrijke nadelen.
Het belangrijkste minpunt is dat het in Outlook Express niet mogelijk is om alleen de headers van een e-mail te downloaden en daarna pas te beslissen wat je met de e-mail wilt doen (downloaden, verwijderen van de server, etc.). Dit maakte bijvoorbeeld het Sircam virus zo vervelend voor Outlook Express gebruikers, omdat ze iedere keer de enorme virusbestanden moesten downloaden. Als je eerst de headers zou kunnen bekijken dan zijn zulke virusemails al direct vanaf de server te verwijderen, zodat je ze niet hoeft binnen te halen.

Een ander nadeel is de manier waarop Outlook Express omgaat met het quoten van berichten in nieuwsgroepen. Dit gaat vaak verkeerd, waardoor de berichten die met Outlook Express zijn samengesteld vaak erg verwarrend zijn. Het is daarom beter hiervoor een aparte newsreader te nemen.

Een laatste minpuntje is dat Outlook Express meer moeite heeft met grote hoeveelheden e-mail dan sommige concurrenten. Met "grote hoeveelheden" bedoel ik duizenden e-mails, dus voor de meeste "normale" internetters zal dit argument geen rol spelen.

Dit artikel is niet bedoeld om Outlook Express af te schilderen als een slecht programma, want dat is het niet. Ik wil alleen aangeven dat er alternatieven zijn en dan met name vanwege de kwetsbaarheid van Outlook Express voor virussen. Daarom bespreek ik hieronder een paar andere bekende gratis e-mailprogramma's.

Andere Mail Clients

* Eudora: een veelgebruikt e-mailprogramma dat met name geschikt is voor mensen met zeer veel e-mail, daar gaat Eudora sneller en beter mee om dan Outlook Express. Je kunt headers van e-mails eerst downloaden, zodat je daarna kan beslissen of je de e-mails echt wilt ophalen of dat je ze wilt verwijderen van de server. Verder is het programma gratis, maar je krijgt dan wel advertenties te zien. Ook is er een nog simpelere versie beschikbaar waar je zelfs geen reclame op hebt.

* Pegasus Mail: een van de eerste e-mailprogramma's. Ook met Pegasus Mail kun je eerst de headers van berichten downloaden. Nadeel van dit programma is wel dat het niet mogelijk is om automatisch alle pop3 accounts te laten checken bij het starten van het programma. Dat is dus lastig voor mensen met meerdere pop3 accounts, aangezien je een paar keer extra zult moeten klikken. Belangrijk voordeel is dat het programma helemaal gratis en reclamevrij is.

* Vivian Mail: ook met Vivian Mail kun je de headers van mailtjes eerst bekijken en dan beslissen of je de mail wilt ophalen of verwijderen. Het programma is freeware en zonder reclame.

* Thunderbird: Je kunt hier de Nederlandse vertaling van Mozila Thunderbird downloaden. Het wordt aanbevolen om de meest recente versie van Thunderbird te downloaden, momenteel is dat de 10.0 versie. Aanpassingen in Thunderbird maken.

* Foxmail: Foxmail is gratis, je kunt er meerdere POP3 accounts mee beheren met meerdere identiteiten, het heeft een ingebouwd anti-spam filter en een mailticker voor notificaties van nieuwe e-mail.

Lees ook onze artikelen met besprekingen van gratis virusscanners, gratis firewalls en gratis popup killers.

Wat vond je van dit artikel?

Hits: 1226 | Aantal Stemmen: 19 | Gemiddelde: 8.3
 

MijnHomepage Tip

Heb je genoeg van je Gratis host?
Neem dan een host die wel de kwaliteit kan bieden die je zoekt. Breng je hosting bijvoorbeeld onder bij Alphamega. De accounthouders zijn zo tevreden dat praktisch niemand bij Alphamega weggaat. Ze geven dan ook een 100% niet-tevreden-geld-terug-garantie!

Zeg vaarwel tegen: banners, pop-ups, dagenlange storingen, trage verbindingen email-spam en onbereikbare helpdesks.
Het Settled for Basics hosting pakket maakt een einde aan je irritaties. Je krijgt:

Al met al een prima pakket voor nog geen tientje per maand. Er zijn natuurlijk ook nog allerlei andere pakketten waar je uit kunt kiezen. Kijk maar eens op de site van Alphamega voor meer informatie!

Zoekfunctie en Overige Info

Zoeken:

Op het Web Alleen binnen www.homepage-maken.nl

Hosting door XS4ALL

Copyright MijnHomepage.nl 2000-2003[Naar boven]  [Home]


Home >> Gratis Downloads