Logo - elektraklus.nl

www.elektraklus.nl

Biedt meer dan informatie

Alarminstallatie

Algemeen

Er zijn diversen mogelijkheden met een alarm installatie. Echter ga ik uit veiligheidsoverweging geen volledig beschrijving geven. Daarom geef ik alleen weer, wat er zo al mogelijk en verkrijgbaar is. En wat de componenten globaal doen.

Bediening en sensoren

Bedieningspaneel

Bedieningspaneel van de centrale. Deze wordt vaak geplaatst bij de hoofd/personeels ingang. En zoals het al aangegeeft wordt hiermee de installatie bediend.

PIR detector

Plafond PIR

Plafond
PIR detector

PIR

Muur
PIR detector

Dit is een PIR* detector deze sensor detecteerd de omgeveving, zodra er beweging wordt geconstateerd wordt dit doorgegeven aan de centrale.

Dit is ook een PIR* detector. Alleen het verschil is dat deze op het plafond wordt gemonteerd en rondom (360°) bereik heeft.

Overige dectoren

Naast een PIR* wordt er ook vaak met deur(magneet)contacten gewerkt. Glas breuk melders worden niet meer zo vaak gebruikt.

Mogelijkheden alarminstallatie

Welke censoren er worden gebruikt is mede afhankelijk van het te bewaken object en wat de eisen zijn van de verzekering.
Dit bovenstaande zijn voorbeelden er zijn nog veel meer mogelijkheden voor detectie, want dat is in feite een alarmcentrale doet. Het kan ook worden gecombineerd met bijvoorbeeld een Brandmeld centrale (BMC) of personelijke beveiliging Dit laatste wordt vaak toegepast bij de oudere mede mens. Als de persoon valt kan er een automatische melding uitgaan naar de contact persoon of andere hulp instantie.

De centrale plaats ik bewust geen foto van. Maar zoals het al aangeeft is dit het hart van de alarminstallatie. Deze kan zowel solo of via een verbinding met een Particuliere beveilings centrale verbonden worden als dit het geval is bewaakt dit bedrijf op afstand het object. De centrale schakelt eventueel in overleg en indien nodig de politie in.

*PIR = Passieve Infrarood sensor/detectie

Webshop:

Logo - Novium-Specials

Specialist in
PHILIPS logo

 

Volg ons via:

© 2005- www.elektraklus.nlDisclaimer SitemapPowered by: Pop3Webdesign