Logo - elektraklus.nl

www.elektraklus.nl

Biedt meer dan informatie

Communicatie voor (multi-)media

Onderdeel Utilteitsbouw

ISRA kabel

ISRA komt
vaak via soort
gelijk kabel
binnen via de meterkast

Telefoon (ISRA) aansluiting

Telefoon aansluitpunt
tevens een ISRA

Multimedia voorziening is ook een onderdeel van utiliteitsbouw. Wat onder andere onder multimedia valt is: Telefonie, Televisie, Radio en Internet. Op dit gebied zijn veel mogelijk heden. Denk maar aan internet. Internet hoeft allang niet meer perse met een draad aan huis gebonden te zijn . Het kan tegen woordig ook via 3G of 4G (5G is in aankomst) wat nog sneller mobiel internet geeft. Maar op mijn site hou ik het beperkt tot een "draad" verbinding met het world wide web (www). Er zijn voor internet aan huis diversen mogelijkheden hoe het binnen komt, de keuze is aan u. Hier in kan ik u geen advies geven.
De meest bekende mogelijkheden die er zijn is via de Coaxkabel (CAI*) (Ziggo, UPC etc.) of via ADSL* (KPN, Telfort, T-mobile, Tele 2 etc.).

Huistelefonie

Voor de huistelefonie bent u afhankelijk hoe u het heeft het geregeld. Meestal is het tegenwordig een "alles in een" pakket. Hier mee bedoel ik dus dat het via het internet binnen komt. Als dit het geval is wordt het signaal via een modem geregeld. Dit modem verzorgd het signaal van de TV/radio decoder (Alleen bij ADSL) Internet en telefonie. Als het digitaal wordt aangeboden dan wordt het telefoon netwerk en computer netwerk verbonden met het modem. Door dat het mobiel gebruik steeds goedkoper en makkelijker is. Wordt de "gewone" telefoon steeds meer verdrongen.

TV en radio ontvangst

Cai aansluiting

Cai aansluitpunt

TV en Radio Signalen kwamen vroeger alleen binnen via de Cai*. Maar dat is allang verleden tijd. Tegen woordig wordt dit in de meeste gevallen digitaal aangeboden.
Of via de Ether (bijvoorbeeld: sateliet, digitenne). Op mijn site houd ik het alleen op de bekabelde manier van binnen komst. Zowel digitaal en analoog.

Analoog

De analoge versie is qua aansluiting het simpelst.
Dat is alleen de stroomstekker in het stopcontact en de antenne stekker steekt u in het CAI stopcontact.
Echter wordt analoog door de meeste providers niet meer aangeboden. Daarvoor is in de plaats gekomen de digitale variant.

Digitaal

De digitale versie is wat ingewikkelder. Dit komt doordat de digitale versie in de meeste gevallen via een decoder wordt geregeld. De decoder krijgt het sigaal van het modem (Alleen bij ADSL) of via de CAI aansluiting. Bij een CAI aansluiting wordt er alleen met een coax kabel gewerkt. Vanaf de decoder was het vroeger de gewoonte om met een scart kabel de decoder met de TV verbinden. Dat heeft weer als nadeel dat het analoog is wat weer het beeld en geluid kwaliteit niet ten goede komt. Daarom wordt er nu vaak gebruik gemaakt van de digitale versie HDMI*.

Afkortingen verklaring

*CAI = Centrale Antenne Inrichting. Vroeger was het vaak een lokaal geregelde doorgifte van het Televisie/Radio Signaal. De aanbieding is locatie afhankelijk.
*ADSL = Asymmetric Digital Subscriber Line. Vaak zijn er voor dit kanaal meerdere partijen die hun diensten aanbieden.
*HDMI = High-Definition Multimedia Interface
*ISRA = InfraStructuur RandApparatuur

Webshop:

Logo - Novium-Specials

Specialist in
PHILIPS logo

 

Volg ons via:

© 2005- www.elektraklus.nlDisclaimer SitemapPowered by: Pop3Webdesign