Alles over het weer in West en Oost Europa: AlbaniŽ JoegoslaviŽ BelgiŽ Luxemburg KroatiŽ Bulgarije Liechtenstein Rusland Malta Canarische Eilanden Engeland Nederland Cyprus Noorwegen Denemarken OekraÔne Finland Oostenrijk Frankrijk Polen Duitsland Portugal Gibraltar Ierland RoemeniŽ Griekenland Rusland Groenland SloveniŽ Groot BrittaniŽ Slowakije Hongarije Schotland Spanje Ierland TsjechiŽ ItaliŽ Turkije IJsland Zweden Zwitserland. Zoeken naar het weer in Europa het Midden- oosten AziŽ Afrika Noord Zuid en Midden Amerika Afrika Noordpool Zuidpool Antarctica. Wereldweer. Het weer op de wereld. Regionaal weerbericht voor Haarlem Zandvoort Noordwijk IJmuiden.

.

Het verloop van de zeewater temperatuur langs de kust van Noordwijk / Zandvoort / IJmuiden / Wijk aan zee

Het verloop van de zeewatertemperatuur ( zwemwater / surfwater-temperatuur )
langs de kust van Noordwijk / Zandvoort / IJmuiden / Wijk aan zee
en het temperatuurverloop in voorgaande jaren.

Klik voor de weersverwachting westkust: Noordwijk Zandvoort Bloemendaal IJmuiden

.

 

 

Klik voor de KNMI website met zeewatertemperaturen

 


.

Zeewatertemperatuur actueel in Europa

De actuele zeewatertemperatuur op de wereld

.

Watertemperatuur, ijsverwachting en luchttemperatuur-verwachting in midden Nederland

Binnenwater temperatuur, ijsverwachting en luchttemperatuur-verwachting in midden Nederland

 

.
 Seizoensverwachting voor Nederland en de Zeewatertemperatuur 

WINTERVERWACHTING 2015/2016: De computerberekeningen van IRI voor de winter 2015-2016 in NL (december/januari/februari) geven aan dat de gemiddelde etmaaltemperatuur in NL rond tot boven normaal kan uitkomen. Overmatige neerslag gerekend over het gemiddelde van deze drie maanden wordt niet verwacht. De zeewatertemperatuur van de Noordzee is tgv de warme herfst nu (1 december) boven normaal.

ZOMERVERWACHTING 2015: De berekeningen van IRI wijzen op een zomer met rond normale temperaturen of iets hoger, gerekend over het gemiddelde van de maanden juni, juli en augustus. Zoals in elke zomer moet er rekening gehouden worden met de schaapscheerderskou, een koele periode in de maand juni. Volgens de computerberekeningen zal de totale hoeveelheid neerslag in de zomer niet extreem zijn. De zeewatertemperatuur van de Noordzee is nu (1 juni) rond gemiddeld.

WINTERVERWACHTING 2014/2015: De computerberekeningen van IRI voor de winter 2014-2015 in NL (december/januari/februari) geven aan dat de gemiddelde etmaaltemperatuur in NL rond tot boven normaal kan uitkomen. Overmatige neerslag gerekend over het gemiddelde van deze drie maanden wordt niet verwacht. De zeewatertemperatuur van de Noordzee is nu (1 december) boven normaal.

ZOMERVERWACHTING 2014: De berekeningen van IRI wijzen op een relatief warme zomer, gerekend over het gemiddelde van de maanden juni, juli en augustus. Zoals in elke zomer moet er rekening gehouden worden met de schaapscheerderskou, een koele periode in de maand juni. Volgens de computerberekeningen zal de totale hoeveelheid neerslag in de zomer niet extreem zijn. Ten gevolge van het relatief warme zeewater is er kans op flinke buien. De zeewatertemperatuur van de Noordzee is nu (eind mei) boven gemiddeld.

WINTERVERWACHTING 2013/2014: De computerberekeningen van IRI voor de winter 2013-2014 in NL (december/januari/februari) geven aan dat de gemiddelde etmaaltemperatuur in NL rond normaal kan uitkomen. December zal vrij zacht zijn. Overmatige neerslag gerekend over het gemiddelde van deze drie maanden wordt niet verwacht. De zeewatertemperatuur van de Noordzee is nu (15 november) boven normaal.

WINTERVERWACHTING 2012/2013: De computerberekeningen van IRI voor de winter 2012-2013 in NL (december/januari/februari) geven aan dat de gemiddelde etmaaltemperatuur in NL boven normaal zal uitkomen. December zal vrij koud zijn. Overmatige neerslag gerekend over het gemiddelde van deze drie maanden wordt niet verwacht. De meeste neerslag in de maand januari met sneeuw en andere verkeersongemakken. De zeewatertemperatuur van de Noordzee is nu (15 november) rond normaal.

ZOMERVERWACHTING 2012: De berekeningen van IRI wijzen op een relatief warme zomer, gerekend over het gemiddelde van de maanden juni, juli en augustus. Zoals in elke zomer moet er rekening gehouden worden met de schaapscheerderskou, een koele periode in de maand juni. Volgens de computerberekeningen zal de totale hoeveelheid neerslag in de zomer niet extreem zijn. Wel is er kans op flinke buien in vooral augustus. De zeewatertemperatuur van de Noordzee is nu (eind april) rond normaal.

VERWACHTING LENTE/VOORJAAR 2012: De berekeningen van IRI wijzen er op dat de lente (maart,april,mei 2012) in Nederland de gemiddelde etmaaltemperatuur volgens computerberekeningen boven normaal zal uitkomen. De neerslaghoeveelheid komt in dit model niet tot uiting. De zeewatertemperatuur van de Noordzee is nu ( 19 febr. 2012) ver onder normaal waardoor overvloedige neerslag naar verwachting zal uitblijven en de kans op zonneschijn groot.

WINTERVERWACHTING 2011/2012: De computerberekeningen van IRI voor de winter 2011-2012 in NL (december/januari/februari) geven aan dat de gemiddelde etmaaltemperatuur in NL rond het gemiddelde zal uitkomen. Overmatige neerslag gerekend over het gemiddelde van deze drie maanden wordt niet verwacht. De zeewatertemperatuur van de Noordzee is nu (begin dec.) rond normaal. De kans op overvloedige neerslag-hoeveelheden is ook hierdoor gering.

ZOMERVERWACHTING 2011: De berekeningen van IRI wijzen op een relatief warme zomer, gerekend over het gemiddelde van de maanden juni, juli en augustus met veel zonneschijn. Zoals in elke zomer moet er rekening gehouden worden met de schaapscheerderskou, een koele periode in de maand juni. Volgens de computerberekeningen zal de totale hoeveelheid neerslag in de zomer niet extreem zijn. Wel is er kans op flinke buien in vooral augustus. De zeewatertemperatuur van de Noordzee is nu (eind april) rond normaal.

VERWACHTING LENTE/VOORJAAR 2011: Tijdens de lente (maart,april,mei 2011) zal in Nederland de gemiddelde etmaaltemperatuur volgens computerberekeningen boven normaal uitkomen. De neerslaghoeveelheid komt in dit model niet tot uiting. De zeewatertemperatuur van de Noordzee is nu ( 2 jan 2011) ruim onder normaal waardoor overvloedige neerslag naar verwachting zal uitblijven en de kans op zonneschijn groot.

WINTERVERWACHTING 2010/2011: De computerberekeningen voor de winter 2010-2011 (december/januari/februari) geven aan dat de gemiddelde etmaaltemperatuur vooral in december onder het gemiddelde kan uitkomen. Overmatige neerslag gerekend over het gemiddelde van deze drie maanden wordt niet verwacht. De zeewatertemperatuur van de Noordzee is nu (17 okt.) rond normaal. De kans op overvloedige neerslag-hoeveelheden is ook hierdoor gering.

HERFSTVERWACHTING 2010: Tijdens de herfst (september/oktober/november) 2008 zal in Nederland de gemiddelde etmaaltemperatuur volgens computerberekeningen boven gemiddeld uitkomen. Overmatige neerslag gerekend over het gemiddelde van deze drie herfstmaanden wordt niet verwacht. De zeewatertemperatuur van de Noordzee is rond normaal. De kans op overvloedige neerslag-hoeveelheden is ook hierdoor gering. Zie ook de experimentele maand-temperatuurverwachting.

ZOMERVERWACHTING 2010: De berekeningen van IRI wijzen op een relatief warme zomer, gerekend over het gemiddelde van de maanden juni, juli en augustus. Zoals in elke zomer moet er rekening gehouden worden met de schaapscheerderskou, een koele periode in de maand juni. Volgens de computerberekeningen zal de totale hoeveelheid neerslag in de zomer niet extreem zijn. De zeewatertemperatuur van de Noordzee is nu (midden april) ca. 1.5 graad onder normaal. 

VERWACHTING VOORJAAR 2010: Tijdens het voorjaar (maart,april,mei) 2010 zal in Nederland de gemiddelde etmaaltemperatuur volgens computerberekeningen boven normaal uitkomen. De neerslagsom kan volgens deze berekeningen, gerekend over het gehele voorjaar, iets boven normaal uitkomen met de meeste neerslag in maart. De zeewatertemperatuur van de Noordzee is nu ( 22 febr.) onder normaal waardoor overvloedige neerslag naar verwachting zal uitblijven.

WINTERVERWACHTING 2009/2010: De computerberekeningen voor de winter 2009-2010 (december/januari/februari) geven aan dat de gemiddelde etmaaltemperatuur gerekend over deze maanden rond het langjarig gemiddelde kan uitkomen. Overmatige neerslag gerekend over het gemiddelde van deze drie maanden wordt niet verwacht. De zeewatertemperatuur van de Noordzee is nu (27 nov.) rond normaal. De kans op overvloedige neerslag-hoeveelheden is ook hierdoor gering. Zie ook de experimentele maand-temperatuurverwachting.

HERFSTVERWACHTING 2009: Tijdens de herfst (september/oktober/november) 2009 zal in Nederland de gemiddelde etmaaltemperatuur volgens computerberekeningen boven gemiddeld uitkomen. Overmatige neerslag gerekend over het gemiddelde van deze drie herfstmaanden wordt niet verwacht. De zeewatertemperatuur van de Noordzee is nu boven normaal. Zie ook de experimentele maand-temperatuurverwachting en voor 3 maanden.

ZOMERVERWACHTING 2009: De berekeningen van IRI wijzen op een relatief warme zomer, gerekend over het gemiddelde van de maanden juni, juli en augustus. Zoals in elke zomer moet er rekening gehouden worden met de schaapscheerderskou, een koele periode in dit jaargetijde. Volgens de computerberekeningen zal de totale hoeveelheid neerslag in de zomer niet extreem zijn. De zeewatertemperatuur van de Noordzee is nu (eind mei) ca. 2 graden boven normaal. 

VERWACHTING LENTE 2009Tijdens het voorjaar (maart,april,mei) 2009 zal in Nederland de gemiddelde etmaaltemperatuur volgens computerberekeningen rond normaal uitkomen. T.g.v. de relatief lage zeewatertemperatuur zal de gemiddelde maximumtemperatuur wat achter blijven t.o.v. normaal. Het totale aantal zonuren zal vooral langs de westkust boven normaal uitkomen. Overmatige neerslag, gerekend over het gemiddelde van deze drie maanden wordt niet verwacht. De zeewatertemperatuur van de Noordzee is nu (27 febr.) onder normaal. De kans op overvloedige neerslag-hoeveelheden is ook hierdoor gering.

WINTERVERWACHTING 2008/2009: De computerberekeningen voor de winter 2008-2009 (december/januari/februari) geven aan dat de gemiddelde etmaaltemperatuur boven het gemiddelde kan uitkomen. Overmatige neerslag gerekend over het gemiddelde van deze drie maanden wordt niet verwacht. De zeewatertemperatuur van de Noordzee is nu (27 nov.) rond normaal. De kans op overvloedige neerslag-hoeveelheden is ook hierdoor gering.

.
Klik voor de weersverwachting voor de westkust van Noord-Holland
Klik voor de seizoensverwachting voor Nederland
Klik voor de actuele watertemperatuur Buitenhaven IJmuiden Grafiek

Home  Alles over het weer in West en Oost Europa: AlbaniŽ JoegoslaviŽ BelgiŽ Luxemburg KroatiŽ Bulgarije Liechtenstein Rusland Malta Canarische Eilanden Engeland Nederland Cyprus Noorwegen Denemarken OekraÔne Finland Oostenrijk Frankrijk Polen Duitsland Portugal Gibraltar Ierland RoemeniŽ Griekenland Rusland Groenland SloveniŽ Groot BrittaniŽ Slowakije Hongarije Schotland Spanje Ierland TsjechiŽ ItaliŽ Turkije IJsland Zweden Zwitserland. Zoeken naar het weer in Europa het Midden- oosten AziŽ Afrika Noord Zuid en Midden Amerika Afrika Noordpool Zuidpool Antarctica. Wereldweer. Het weer op de wereld. Regionaal weerbericht voor Haarlem Zandvoort Noordwijk IJmuiden.

 

 

 

eXTReMe Tracker

dinsdag 01 december 2015