Wetenswaardig:

Het nieuwe van 5G is dat nu ook de frequentie van 26 GHz wordt gebruikt. De golflengte van deze frequentie bedraagt  circa 1,2 cm.

We weten dat de maximale energieoverdracht van "radiofrequentie straling" plaatsvindt bij 1/4 van de golflengte. Dit is dus de maximale indringdiepte van de straling in biologisch weefsel.

Voor deze frequentie van 5G dus bij circa 0,3 cm.  Over deze afstand kan dus de absorptie van de energie plaatsvinden bij alle levende wezens.

Voor de mens is beperkt de absorptie  zich tot de buitenzijde van ons lichaam. De kritische organen zijn daarbij dan "de huid" en "de ogen". Het gevolg van deze absorptie van de stralingsenergie kan warmtestress zijn, waardoor het immuunsysteem in de war geschopt wordt.

In onze Fauna komt veel leven voor met afmetingen in dezelfde orde van grootte.
  • Denk aan vogels en bijen, waarbij de absorptie van deze energie een veel grotere invloed heeft.
    Op internet is documentatie genoeg te vinden dat in gebieden waar testen met 5G worden gedaan grote zwermen vogels en bijen uit de lucht vallen.
    Dit verontrust mij zeer!
  • Het zou politici sieren als zij voor ingebruikname van deze frequenties van 5G op grote schaal (zoals bij mobiele telefonie), eerst het wetenschappelijke bewijs zouden vragen dat ook de Fauna, met name vogels en bijen, er geen last van kunnen hebben.
Durven of willen zij dat wel?
terug