Willem Ouwerkerk mechanieken en software

31 december 2020
Willem
This is me

Courtship dancing robot arm (worm)


 

noForth for MSP430 and Egel for MSP430


noForth

All about noForthEgel project

Egel for MSP430 project


 

ByteForth (For now Dutch only)Het ontwerpen en bouwen van mechanieken is mijn eerste grote passie. Deze mechanieken worden bestuurd door zelf geschreven software, en is ge´nspireerd door menselijk en dierlijk gedrag.

Daarvoor heb ik mijn eigen hard- en software ontwikkeld die door HCC Forth gg verspreid wordt. Voor de software gebruik ik de programeertaal Forth, mijn eigen Forth systemen heten ByteForth. Ik heb Forth ooit gekozen omdat ik in staat was het volledig te doorgronden en het zeer efficient met het aanwezige geheugen om gaat.

Er is ByteForth voor de 8051 processoren (voorkeur voor die van Atmel) en voor de AVR-reeks ook van Atmel. De ISP (In System) programmeer interface van Atmel is in ByteForth opgenomen.
 
 

Naar ByteForth product pagina

ByteForth technische beschrijvingVoor de klas
Voor de klas bij de Forth gg

Karting


 
  Maarten v K. en Willem jakkeren
Maarten van K. en Willem volgas achter elkaar aan


Mijn hobby is karting. Samen met twee vrienden bezit ik twee karts waarmee we regelmatig op de buitenbanen van Nederland rijden. Onze karts hebben een 390cc viertaktmotor aan boord die ongeveer 13pk levert. Hieronder foto's van mijn eerste twee kartwedstrijden en de eerste gehaalde podiumplaats bij een clubwedstrijd gereden op kartbaan Eefde.
 
 
  Start van de eerste wedstrijd
Start van de eerste wedstrijd

 
  Tijdens de eerste wedstrijd
Tijdens de eerste wedstrijd op de vierde plaats

 
  Willem en Maarten C. op het podium
Maarten C. en Willem op het podium (3e en 2e plaats)