Diverse oplossingen

In de bescheiden werkplaats van Enigma Zijspannen & Technische Oplossingen worden nagenoeg alle werkzaamheden uitgevoerd. Daarvoor zijn in de loop der jaren diverse (speciale) gereedschappen en hulpmiddelen aangeschaft of zelf gefabriceerd. Enkele van de werkzaamheden worden uitbesteed aan derden; poedercoaten en spuiten. Verder specialistisch las- draai- en freeswerk.

Voor de constructies van zijspanonderdelen worden zo veel mogelijk standaard componenten uit de auto en motorfiets techniek gebruikt. Dit om de betaalbaarheid en servicevriendelijkheid te vergroten.

 

Een aantal oplossingen die worden gefabriceerd zijn bijvoorbeeld hulpframes, op de foto hiernaast een voor een BMW K100. Deze frames worden op bestelling gemaakt en in principe altijd op de motor, dit om de zekerheid te hebben dat het product ook goed past.

 

 

Een aantal andere oplossingen ziet u op de foto's hieronder, het zijn respectievelijk: aanpassingen / storingen aan het elektrisch systeem, een rem op het zijspanwiel, reparatie van een velg, fabricage en montage van een trekhaak, verbreden van een stalen zijspanbak en reparatie van een (schade) polyester zijspanbak.