Techniek homepage
Joop Nijenhuis©

wapperende Engelse vlag-waving flag with English colours wapperende Engelse vlag-waving flag with English colours Homepage logo Homepage logo Opbouw van deze pagina's  

Scherm resoluties en browser programmatuur
Alle pagina's van mijn homepage zijn opgemaakt in OS/2® - eComStation® op een beeldscherm met een resolutie van 1024 x 768. Vandaag de dag is dat zo'n beetje de onderkant van de standaard. Alle pagina's zijn opgemaakt met HTML 4.01 Transitional als standaard met behulp van Webwriter/2 en vervolgens getest op/met de volgende systemen;
  • Firefox®
  • Safari®
Gezien het gebruik van standaarden mag verwacht worden dat andere browser programma's een vergelijkbaar resultaat laten zien.
Ik heb gemerkt dat de doctype declaratie van veel invloed is in hoeverre de site compatibel is met andere browsers. De pagina's worden getest met een offline validator en bij W3C. Helaas geeft dit geen garantie dat pagina's correct worden weergegeven. Op de een of andere manier is men nog steeds NIET in staat een zodanig systeem te ontwikkelen dat alle browsers ongeacht merk en besturingssysteem allen exact gelijke pagina's opleveren. Met name Internet Explorer vraagt veel aandacht en Microsoft heeft de regels naar eigen believen geïnterpreteerd. Resultaat is dan vaak dat pagina's die correct worden gevalideerd en correct worden getoond in Mozilla, Firefox en Safari, niet correct worden getoond in Internet Explorer. De problemen met Internet Explorer zijn niet van vandaag en bestaan al geruime tijd. Aan de ontwikkelingen van Internet Explorer versie 5 tot heden kun je vaststellen dat Microsoft niet van plan is om tegemoet te komen aan de klachten.

Hoewel veel boeken en kennelijk dus ook gebruikers tegen tabellen zijn, zijn veel pagina's op mijn site rijkelijk voorzien van tabellen, een andere nette manier was niet mogelijk. Er wordt ontwikkeld met CSS, maar er zijn tot op heden meer problemen en dus nadelen dan voordelen.

Navigatie
Onder de titel ziet u een grijze balk met links een vlag. Dit is de toegang tot dezelfde pagina maar dan in de taal van de vlag. Mijn pagina's zijn beperkt tot Nederlands en Engels. Rechts kunnen er aanwijzingen worden gegeven zoals bijvoorbeeld de melding in welke resolutie de pagina het beste kan worden bekeken.

Navigatie tussen de pagina's verloopt via de volgende plaatjes;

ga terug Dit plaatje wordt gebruikt als u vanuit een voorbeeld (pagina) teruggaat naar de vorige pagina waar u deze verlaten had.

ga naar menu Dit plaatje wordt gebruikt om terug te gaan naar een vorige pagina of naar het menu.

mijn andere pagina's op het WWW Dit plaatje wordt gebruikt om naar mijn andere pagina's op het WWW te gaan.

Informatie
Alle informatie op mijn homepages zijn uit het blote hoofd via Webwriter/2 omgezet tot HTML pagina's. Sporadisch zijn er boeken, tabellen en aantekeningen geraadpleegd die in de loop der jaren zijn verzameld. Het is dus mogelijk dat ik letterlijk iets uit een boek zit te citeren zonder dit te weten en ook zonder de bedoeling om dit te doen. Het kan bij het vertaalwerk voorkomen dat er zaken staan die mogelijk letterlijk al in andere publicaties staan. Als u daar problemen mee heeft en u bent rechthebbende, dan moet u mij een email sturen. Ik zal dan dat deel wijzigen of geheel verwijderen. Mijn email adres staat onder in het hoofdmenu. Lees a.u.b. ook de rode regel onder mijn adres zorgvuldig.


Copyright © 2005- - Webmaster: Joop Nijenhuis Verwijder de getallen en/of streepjes voor een werkend adres. Teksten, tekeningen, foto's en plaatjes mogen niet worden gewijzigd, vermenigvuldigd, door derden of voor commerciële doeleinden worden gebruikt zonder schriftelijke toestemming van de auteur.
Deze pagina is gemaakt in eComStation® met WebWriter/2 v1.2. Herzien op 1 februari 2015

logo Total Validator Valid HTML 4.01 Transitional ga naar menu