Lieg alsjeblieft niet tegen me,
Niet over iets groots,
Niet over iets anders.
Liever hoor ik het vernietigendste dan dat je liegt
Want dat is nog vernietigender

Lieg niet over liefde
Iets wat je voelt of wat je zou willen voelen
Liever word ik bedroefd dan dat je liegt
Want dat is nog bedroevender

Lieg niet tegen me over gevaar
Want ik voel toch je angst
Wat ik gewaar word is waar
Of ik ken je niet
En dat is nog gevaarlijker

Lieg niet tegen me over ziekte
Liever kijk ik die diepte in
Dan dat ik mij verlies in een van jouw lieve verzinsels
Want daarmee verlies ik mij dieper

Lieg niet tegen me over sterven
Want zolang we er nog zijn
Vind ik dat toegangsloze
niet mededelen wat je denkt

Erger en zo veel doder
Erger en zo veel doder........
Volgende
Hoe heet is het in de hel? - Een waargebeurd verhaal.
Een professor in de thermodynamica had een huiswerkopdracht bedacht voor zijn laatstejaarsstudenten.
De opdracht bestond uit slechts één vraag:
Is de hel exotherm (geeft hij warmte af) of endotherm (neemt hij warmte op)? Beargumenteer je antwoord met een proef.
De meeste studenten schreven een antwoord over hun gedachten met gebruikmaking van de wet van Boyle (gas koelt af wanneer het uitzet en warmt op wanneer het samengeperst wordt) of een variant hierop.
Eén student schreef echter het volgende:
Eerst moeten we weten hoe de massa van de hel verandert in de tijd. Dus moeten we weten wat de snelheid is waarmee zielen de hel binnenkomen en de snelheid waarmee ze weer vertrekken.
Ik denk dat we gerust kunnen aannemen dat wanneer een ziel in de hel terecht komt hij er niet meer uitkomt. Dus vertrekken er geen zielen.
Om te weten te komen hoeveel zielen er naar de hel gaan, moeten we kijken naar de verschillende religies die er tegenwoordig op de wereld bestaan.
Een aantal van deze religies beweren dat wanneer je geen lid van deze religie bent, je naar de hel gaat. Aangezien er meerdere van dergelijke religies zijn en mensen geen lid zijn van meer dan één religie, kunnen we aannemen dat alle mensen en alle zielen naar de hel gaan.
Met de gegeven geboortecijfers en sterftecijfers kunnen we verwachten dat het aantal zielen dat naar de hel gaat exponentieel toeneemt.
Nu moeten we gaan kijken naar de snelheid waarmee het volume van de hel verandert omdat de wet van Boyle zegt dat wanneer de temperatuur en de druk in de hel hetzelfde blijven, het volume van de hel groter moet worden naarmate er meer zielen worden toegevoegd.
Dit geeft twee mogelijkheden:
1. Wanneer de hel minder snel groter wordt dan de snelheid waarmee zielen de hel binnengaan, zullen de temperatuur en de druk in de hel toenemen totdat de hel explodeert.
2. Wanneer het volume van de hel sneller toeneemt dan de toename van het aantal zielen in de hel, zullen de temperatuur en de druk afnemen en zal de hel bevriezen.
Welke van de twee mogelijkheden is nu waar?
Als we uitgaan van de stelling van mevrouw Monique van Dijk gedurende mijn eerste jaar: "Dat het zal vriezen in de hel voordat ik met jou naar bed ga" en het feit in aanmerking nemend dat ik er nog steeds niet in geslaagd ben om een seksuele relatie met haar op te bouwen, dan kan stelling twee niet waar zijn en dus is de hel exothermisch.
Deze student kreeg als enige een tien.