Het Twents Onderwaterhuis

Als lid van de Hengelose Sportduikers willen wij jullie hier wat info geven over het Twents Onderwaterhuis "Arcadis".
Deze info is ook terug te vinden op de website van de HSD

Want Arcadis is iets waar we eigenlijk best een beetje trots op zijn en we verwelkomen dan ook graag mededuikers om eens een kijkje te nemen.

Foto's genomen via het  beeldscherm aan de wal.   In het Huis   

Het Twents Onderwaterhuis was oorspronkelijk een grote warmwater tank uit 1966 en is door de nodige vrijwilligers omgebouwd tot het huidige onderwaterhuis. Meer info over de bouw op de desbetreffende pagina

De ingang ligt op +/- 11 meter en op het "dak" (5 meter) ligt een rooster dat gebruikt kan worden als oefenplateau voor beginnende duikers. Het huis is voorzien van 8 patrijspoorten en binnen zijn twee banken aangebracht zodat men ook even rustig kan gaan zitten. Er is plaats voor 6 tot 8 personen. Het Twents Onderwaterhuis is voorzien van luchtverversing, binnenverlichting,telefoonverbinding en een videobewakingssysteem. Hiermee kan de bedieningfunctionaris op de kant de bezoekers in de gaten houden. Daarbij wordt er tijdens bezoeken continu verse lucht in het OWH gepompt.

Het plateau        

Het Twents Onderwaterhuis is toegankelijk voor duikers met een twee sters NOB/CMAS brevet of gelijkwaardig én een geldig keuringsbewijs. Hiervoor dient voor de duik het logboek aan de dienstdoende gebruikscoördinator overlegt te worden.
Bezoekers van het onderwaterhuis "Arcadis" ontvangen na afloop een logboekblaadje.
De toegang tot het onderwaterhuis is ten aller tijde op EIGEN RISICO!!

Aanmeldingen het liefst in groeps verband, i.v.m het benoemen van de duikleider vanuit de bezoekersgroep, de gehele duikverantwoording ligt bij deze duikleider!

Enkel aangemelde buddy paren worden, indien mogelijk, ingedeeld op afgesproken bezoekdata.

Wil je meer info? Stuur ons dan een mailtje via de website van de Hengelose Sportduikers