Ons huis in Bingelder (= Bingelrade)

01 februari 2003:

010203; is dat een mooie datum om in een huis te trekken of niet?
Vandaag zijn we echt hard aan het werk geweest. Om 9 uur stond Boi al op de ladder (zie de foto-serie hieronder). Nicole was ook al druk bezig met van alles en nog wat.
Om half 12 ging de telefoon: Pa en Ma van Boi wilden komen helpen, maar ze wisten de weg nog niet. We spraken af op het oude adres. Pa zou de aanhanger meenemen, dus dan konden we gelijk al een hoop spullen mee naar Bingelder nemen. Murphy mocht ook mee.
maBij binnenkomst kregen we gelijk brood en zout aangeboden van Pa en Ma. Dat is een oud Limburgs gebruik: als je voor het eerst bij iemand komt die net verhuisd is, breng je brood en zout mee. Het is symbolisch. Je zegt er mee dat je wenst dat het de begunstigden in hun nieuwe huis nooit aan iets tekort zal komen. Dank je wel, Jean en Antoinette!
Overigens een leuke bijkomstigheid: hier kun je zien dat de burgemeester van Bingelder na al die vele jaren eindelijk weer even terug was in het dorp (Boi's vader heet Jean Janssen...).
Ma begon in Bingelder gelijk met de handen te wapperen: eerst werd de badkamer beneden onder handen genomen, en daarna kreeg de keuken een grote beurt. Ze vond het wel storend dat de hele tijd de telefoon ging in de huiskamer, en iedere keer als ze net de huiskamer binnenkwam, stopte de telefoon. Totdat ze er achter kwam dat het Murphy was die vond dat hij een beetje alleen was in die grote huiskamer....
Boi ondertussen, schilderde driftig door.
Pa hield zich boven bezig. Nicole had gordijntjes gekocht voor de ramen boven, en Pa heeft die allemaal opgehangen. Bovendien heeft hij samen met Boi nog een korte poging ondernomen om een badscherm te plaatsen aan het eind van de middag. Maar daar kwamen ze niet uit; hier was deskundig advies vereist. Even wachten tot volgende week dan maar.
Boi ondertussen, schilderde driftig door.
Halverwege de middag kregen we onze eerste visite. Howard en Paquita waren op weg naar een lekkere wandeling, en dachten: in Bingelder moet het fijn wandelen zijn. Dan kunnen we meteen even bij Nicole en Boi binnen wippen. Leuk!
Boi ondertussen, schilderde driftig door.
Nicole tenslotte, heeft de bovenverdieping gezogen en gedweild. Ook is ze nog even op pad geweest om extra verf te halen, want Boi schilderde driftig door.
Tegen half zes vonden we het mooi geweest. Er is nog nergens kunstlicht in het huis, en werken bij het licht van een looplamp is ook niet alles. Glibberend en glijdend (het was weer begonnen met sneeuwen) togen we naar de flat, blij dat Boi die enorme muur eindelijk klaar had....


pa
Pa zoekt schroefjes voor de gordijnen.

verven1verven2
En Boi schilderde,                                                                   en schilderde,
verven3verven4
en schilderde                                                                             driftig door!


 31 januari 2003       <home>        2 februari 2003