Ons huis in Bingelder (= Bingelrade)

14 februari 2003: de laatste dag!

En dan komen we tenslotte op vrijdag 14 februari. Valentijnsdag.... De laatste dag om onze "liefde" voor ons oude flatje te laten gelden.....
Boi had nachtwacht gehad, dus die werd door Nicole opgehaald op zijn werk. Van daaruit rechtstreeks naar de flat. Omdat we wat vroeg waren, toch nog, gingen we eerst maar even bij Frank en Rudy langs. Die zijn heel lang onze buur's buren geweest, en na ons met straatlengtes de langstwonenden op de galerij. Het zijn inmiddels heel goede vrienden, dus die waren al lang blij dat we nog even langs kwamen.
Van daaruit gingen we twee deuren verder, naar onze eigen, lege, flat. Boi heeft nog even wat foto's genomen van het uitzicht. Die worden later ook nog hier geplaatst.
Verder heeft Boi nog wat rondgelopen in de flat waar hij, 14 jaar in zijn eentje en 4 jaar met Nicole, gewoond heeft. Een ding zal hem altijd bijblijven: staand in een lege slaapkamer dacht hij: "moet ik HIER een grote kast EN een bed in kwijt kunnen???"  Dat had er ruim vier jaar gestaan, maar nu leek de flat plotseling erg klein en benauwend.
Precies volgens afspraak om 10 uur verscheen de opzichter, onder begeleiding van de nieuwe huurder. Er werd een verplicht rondje door de flat gemaakt, het eindtotaal werd opgemaakt, en daarna was het tijd om de sleutels in te leveren.
Flatloos belden we aan bij Rudy en Frank voor een laatste afscheid. Even een deur verder voor een CD, DVD, kopje suiker, of een babbel zal voorgoed verleden tijd zijn...
Nu komen we er alleen nog maar omdat we goede vrienden zijn!
Maar desondanks, voor Boi was het (heeeeel even!) een zware dobber. Het is niet niks om je huis van 18 jaar achter te laten, met meteen een nieuwe bewoner er in....
Dat gevoel duurde, uiteraard, maar vijf minuten. Beneden spraken we meteen af dat we een DVD gingen kopen om het te vieren (het werd "The Godfather I-II-III collection"), en om vanavond uit te gaan eten. Dat laatste hebben we uiteindelijk niet gedaan; we realiseerden ons dat het de 14e februari was, er zouden vast wel meer mensen hetzelfde idee hebben gehad.
Toch maar lekker naar huis? Toch maar lekker naar huis! Naar Bingelder!
Oh, bij de weg: we zijn ook nog even langs de bank geweest. Tijdens het inpakken vond Boi gegevens van een wel heel oude rekening waar best nog een leuk centje op stond. Leuke bijdrage voor het nieuwe huis!

Zo, dat was het wel voor dit weblogje. We zijn nu definitief verhuisd, naar Bingelder. Houd de rest van de site maar bij voor onze avonturen aldaar.


8 februari 2003       <home>