Voor het laatst bijgewerkt op: 15 april 2003
Criminaliteit in Mexico
(vervolg)
Men hoort van tijd tot tijd verhalen over geweldadige overvallen die plaatsvinden op de wegen. Overvallers die de bus instappen als passagiers en dan even later hun pistolen trekken. Vooral op lange ritten door dunbe-volkte gebieden zou dit vaker plaatsvinden. Daar komt men als toerist niet zo vaak. Behalve dan in het zuiden van Mexico (Yucatan en Chiapas) waar veel ruïnes midden in het oerwoud liggen. Ook overvallen na een opzettelijk veroorzaakte aanrijding vinden nog wel eens plaats. Ook dit fenomeen kennen we in Europa en de VS. In het noorden van Mexico worden veel (in de VS) gestolen auto's verkocht, let daar op bij de aankoop van een tweedehandsje.
Mexico kent geen gedoogbeleid en men straft doorgaans vrij zwaar dus pas goed op met (soft-)drugs. Shage (om te roken) kan men er niet kopen en sommige politie-agenten zullen je vreemd aankijken. Terwijl anderen het vreemd vinden als je je niet op een toeristische lokatie (dus op het 'platte' land) bevindt. Vergeet niet dat Mexico officieel E.U.M heet (Estados Unidos de Mexico). En dus net als de USA, een unie van staten is. Elke staat heeft dus ook officiële grensposten bewaakt door echte militairen.
Mexico is nog steeds een erg macho land waar men welliswaar steeds liberaler en vrijer denkt en praat. Er is echter nog een lange weg te gaan voor b.v. homosexuelen.
Ook auto's met legale Amerikaanse nummer-platen mogen hier maar 3 maanden rondrijden. Het legaliseren daarvan is een zeer dure aangelegenheid. Dan is huren bij een officiële verhuurder wel duurder
maar slimmer.
uitvoerder: Eduard van Beelen, oplevering: 11 Juni 2001
Chihuahua: barancas del cobre (coppercanion) Noord-Mexico
start- en indexpagina
Mexico
terug