HOME AGENDA CONTACT    
 


R.K. PLATFORM 30+

 

Zomerreis 2012 naar Centraal-Spanje

 


In de tijd van 1 t/m 14 september organiseren wij een reis naar enkele steden in het midden van Spanje. Op 1 september vliegen wij (met Iberia) vanaf Schiphol naar Madrid. Vier dagen blijven wij in de Spaanse hoofdstad, die vorig jaar nog trefpunt was van miljoenen jongeren bij de WJD. Op de Plaza Mayor is het gezellig vertoeven, net zo dan in der verschillende grote parken binnen de stad. 

De kathedraal de la Almudena nodigt uit om te bidden bij het oude Mariabeeld. Er zijn vele musea en wellicht is nog tijd voor een excursie naar El Escorial, het grote paleis van Filips II tegen de heuvels van de Sirra Guaderrama.

 

Per busjes/auto's gaat de reis op 5 september verder naar Avila, de geboortestad van de heilige Teresa van Avila. Wij logeren in een kloosterpension dat nu in haar geboortehuis gevestigd is. In het voetspoor van San Teresa verkennen wij deze prachtige stad met haar stevige omwalling. Ook is er tijd voor een excursie naar Alba de Tormes, waar Teresa gestorven is, en de bekende universiteitsstad Salamanca. Het grote plein, de Plaza Mayor, trekt daar elke dag jong en oud aan. Zo'n 70 km buiten Avila sta je in de bergen van de Sirra de Gredos. Gelegenheid dus voor een stevige wandeling in de mooie natuur.

Na zes dagen, op 11 september doen wij onze derde halte aan: Toledo. Deze vestingstad langs de rivier Tajo kent een rijke geschiedenis. In de 6e eeuw was het de hoofdstad van de Visigoten; later kwam hier de christelijke, islamitische en joodse cultuur samen. De kathedraal is het geestelijke hart van Spanje. De grote monstrans uit de kathedraal werd ook bij de WJD vorig jaar gebruikt tijdens de aanbidding van het H. Sacrament. 

Wij logeren in de oude binnenstad bij de paters Karmelieten en kunnen z een wandeling maken door smalle straatjes van de stad.Op 14 september gaat het weer terug nar Madrid voor de vlucht naar Schiphol.

Tijdens deze reis vieren wij elke dag de heilige mis. In enkele bezinningen verdiepen wij ons in het leven en de geestelijke geschriften van de H. Teresa van Avila, alsmede de H. Johannes van het Kruis.

Uiteraard is er ook voldoende tijd voor gezelligheid en ontspanning.

Tijd: 1 t/m 14 september 2012
Kosten: € 925,-- all-in (volpension; vervoer in Spanje; div. entrees); excl. kosten voor de vlucht.
Je kunt de vlucht zelf boeken; wij adviseren de vlucht met IBERIA vanaf Schiphol naar Madrid: IB 2613 op 1-9 om 12.15 uur; retour IB 3250 op 14-9 om 15.50 uur. Je kunt deze ook via pastoor Otto boeken.
Informatiedag: op zondag 12 augustus om 14.30 uur in de pastorie Limbricht.

Opgave is helaas niet meer mogelijk.

Deze pagina


Van harte welkom. Het team van platform30+.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page