HOME AGENDA CONTACT    
 


Bezoek aan de zalige pater Damiaan, zaterdag 2 mei 2009.

 

Pater Damiaan overleed op 15 april 1889 op Molokaï (Hawai).  Zijn lichaam was te erg aangetast door lepra.

Pater Damiaan verliet zijn zieke lichaam maar zijn geest leeft nu nog verder. Hij draagt zijn boodschap nog steeds uit en hij weet miljoenen mensen, wereldwijd, te inspireren. Vandaag, misschien meer dan ooit, beseft de wereldbevolking de waarde van zijn levenshouding, zijn zelfopoffering en zijn liefdevolle inzet voor de mensen die door de maatschappij letterlijk waren opgegeven.
(bron)

Wie is die pater Damiaan, waar komt hij vandaan en waarom heeft hij zijn leven zo geleefd? Wat zegt een dergelijke levenshouding ons persoonlijk? 

Ga met ons mee naar Tremelo (B) en Leuven (B) op zoek naar deze zalige pater. Uitgeroepen tot grootste Belg aller tijden, zich ingezet voor de minste onder ons. Op 11 oktober 2009 wordt pater Damiaan heilig verklaard. Een grote vreugde en voorbeeld voor ons allen. Pater Damiaan, bid voor ons.

Programma:

12.00 - 13.20 uur: verzamelen in een cafeetje in Tremelo. Mogelijk is hier een kleine maaltijd te nuttigen. Houdt rekening met de diverse wegwerkzaamheden (zie vananaarbeter.nl)

13.30 uur: bezoek aan het Damiaanmuseum: het geboortehuis van pater Damiaan in Tremelo (30km ten noorden van Leuven). Vertrek naar Leuven ong. 15.00 uur.

16.00 uur: bezoek aan het Damiaancentrum in Leuven. Hier bekijken wij een film en hebben wij een gesprek met elkaar over pater Damiaan in jouw eigen leven. Ben je niet zo'n prater, dan kun je de tentoonstelling bekijken. Hier is koffie/ thee/ limonade. Aansluitend:

17.30 uur: Stil gebed bij de crypte van pater Damiaan in de St. Antoniuskerk (het Damiaancentrum en de kerk liggen naast elkaar). Aansluitend om 18.00 uur Eucharistieviering. 

19.00 uur: kort bezoek aan cafeetje (drankje en wc bezoek) waarna de reis naar huis wordt aangevangen.

Vervoer: 

We reizen vanuit Nederland per auto naar Tremelo en Leuven. We hopen, dat er voldoende deelnemers zijn die hun auto beschikbaar willen stellen voor vervoer (ook van andere deelnemers). Deelnemers worden over de auto's verdeeld. Dit kan ertoe leiden, dat deelnemers zonder auto per trein naar een afhaalpunt (NS station in een grotere Nederlandse stad) toe moeten reizen. Na opgave wordt je op de hoogte gehouden van de mogelijkheden. Kom je met de auto, geef dit dan svp duidelijk aan bij opgave, geef aan hoeveel kosten je aan brandstof kwijt denkt te zijn, evt. je mobiele telefoonnummer en geef aan bij welk NS station (in een grote stad) je evt. deelnemers wil ophalen. Zoek hier voor routegegevens. Dank je wel ! We hopen, dat we de verhouding deelnemers en auto's passend krijgen.

Kosten entree, koffie, thee, frisdrank: 7 euro. Vervoer: kosten van benzine door vervoer met de auto/ parkeerkosten worden gedeeld: verwachte kosten tussen 5  en 20 euro (afhankelijk van de te rijden afstand. Drank (en eten) in het café zijn, evenals het reizen met het OV zijn voor eigen rekening.

Neem voor deze dag zelf je boterhammetjes (en te drinken) mee.

Tijdens deze activiteit is Frank en Els aanwezig en  mobiel bereikbaar op 06-44652611 of 06-19745848. 

Aanmelden bij Frank. Opgeven voor woensdag 29 april !!!   Deelname onder voorbehoud van voldoende deelnemers met een auto (zie vervoer hierboven).

Leestip van Jan Verdonk: De Kolonie, Het aangrijpende, waargebeurde verhaal van de bannelingen op Molokaï en pater Damiaan, geschreven door John Tayman (voor 8 euro in de opruiming)

 

Van harte welkom. Het team van platform30+.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page