HOME AGENDA CONTACT    
 


R.K. PLATFORM 30+

Diaconiedag, meditatie en gebed en stille omgang, zaterdag 8 maart 2008.

 

Op 8 maart 2008 vindt de stille omgang weer plaats. Een processie door hartje stad Amsterdam. Hierin wordt herdacht, dat in 1345 een H. Hostie wordt toegediend aan een zieke. Na te zijn opgegeven en uit respect de restanten in het vuur geworpen te hebben verteert deze H. Hostie niet. Hij blijft zweven in het vuur en wordt door een van de aanwezige vrouwen - zonder zich te branden - uit het vuur gehaald. Overige details vind je hier (klik Mirakel van Amsterdam of virtuele rondleiding) en de site van de stille omgang organisatie

Het is al enige jaren, dat wij deze stille omgang lopen. Hiernaast, en zeker toepasselijk in de veertigdagentijd geven we aandacht aan onze naaste en maken wij ruim tijd voor gebed.

Dit jaar hebben wij het programma uitgebreid. Op verzoek lopen wij de stille omgang op een later tijdstip. We zijn dan met meer mensen. Ook hebben we een meditatief moment met als thema "de Eucharistie" o.l.v. Z.E.H. F. D' Agostino (pr.). Voordat wij de H. Mis bijwonen zullen wij in een Chinees restaurant een eenvoudige warme maaltijd nuttigen. Ook wordt nog gekeken, of enige uitleg over het mirakel gegeven kan worden en/ of dat wij een film kunnen kijken (nadere invulling volgt).  

Programma:

Zaterdag 8 maart:
- vanaf 9.00 uur zijn we welkom bij de zuster van moeder Teresa om voorbereidingen te treffen voor het verstrekken van voedsel aan onze medemens. 
- 12.20 uur: hapje eten (eigen boterhammetjes of eenvoudige snack, zie onderaan deze pagina) in Amsterdam. Bezoek aan de Begijnhofkapel met een half uurtje aanbidding.
- 14.30 uur: terug bij de zusters om mee te helpen met het opdienen van het voedsel en de afwas/ schoonmaak.
- 17.00 uur :meditatief moment en lezing over de Eucharistie in de kapel van de O.L.V. kerk op de keizersgracht 218. Aansluitend mogelijkheid tot het stellen van vragen in een gesprek met koffie/ thee.
- 18.15 - 20.30 uur: eenvoudige warme maaltijd.
- 20.30 - 22.00 uur: verblijf in een gastenruimte van de begijnhof.
- 22.00 - 23.15 uur: Eucharistieviering in een van de kerken (locatie volgt nog). Aansluitend lopen wij de stille omgang. Geschatte eindtijd: 00:15 uur.

Na het meditatieve moment in de O.L.V. kerk - 18.15 uur - is er ook ruimte voor het volgende: 

Indien men vroeger op de avond de stille omgang wil lopen, dan is dat mogelijk. Om 19.30 uur is er een Eucharistieviering in de Begijnhofkapel, waarna aansluitend de stille omgang wordt gelopen. Geschatte eindtijd: 21:30.

Vrijwilligers, BHV-ers voor en/ of deelnemers aan het jongerenprogramma kunnen om 19.45 uur in de Mozes en Aaronkerk terecht. In het jongerenprogramma, voor jongeren van 16 tot 30 jaar, is ook de H. Mis opgenomen en het lopen van de stille omgang 's nachts.

Het is ook mogelijk een deel van het programma je bij ons aan te sluiten.

Zusters van moeder Teresa: Egelantiersstraat 147 - Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Met de tram of bus naar de Egelantiersstraat? klik hieronder!

of

kom je met de auto, informeer dan naar parkeermogelijkheden bij Frank.

 

 

 

Kosten: geen. We bezoeken 's middags een eenvoudige eetgelegenheid met o.a. uitsmijter/ omelet/ tostie en 's avonds een eenvoudig Chinees restaurant. Het eten/ drinken hier is voor eigen rekening (moet wel lukken met 10 tot 20 euro). Of neem je eigen boterhammetjes mee. Neem voor de dag sowieso min. een (half) litertje drinken mee. 

Het is mogelijk bij Frank en Els te overnachten en te ontbijten (omgeving Utrecht) voor diegenen, die het programma volgen tot 00.15 uur en hierna niet meer thuis kunnen komen. Slaapzak, luchtbed en toiletspulletjes meenemen in een rugzakje. Hoe wij van Amsterdam naar Utrecht reizen volgt nog en zal ook afhankelijk zijn van het aantal deelnemers.

Tijdens deze activiteit is Frank mobiel bereikbaar (tot 22.00 uur) op 06-44652611. Op deze dag zijn Guido, Frank en Els aanwezig.

Aanmelden bij Frank. Geef even door hoe laat je denkt in (of uit) het programma te stappen.

Van harte welkom. Het team van platform30+.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page