HOME AGENDA CONTACT    
 


R.K. PLATFORM 30+

Reis naar Zuid-Spanje, 8 t/m 22 september 2007.


Dorpjes met witte huisjes tegen een strakke blauwe lucht, wijn of sherry drinken aan de Middellandse zee, naar flamenco en volbloed Arabische paarden kijken ... Altijd al benieuwd geweest naar het land van Sint Isidorus (de patroonheilige van het internet)? Kom dan met ons mee naar Andalusie.

Wij reizen van zaterdag 8 t/m zaterdag 22 september (een dag langer dan oorspronkelijk gepland). Iedereen gaat per vliegtuig (wat iedereen zelf moet regelen - maar we willen je er wel bij helpen) naar Malaga; daar huren wij 1of 2 busjes, waarmee wij naar Sevilla rijden. In Sevilla verblijven wij van 8 tot 16 sept. in het centrum. Van daar uit verkennen wij de stad en de omgeving, waaronder Cordoba en de sherry stad: Jerez de la Frontera.

Op 16 september reizen we verder naar Granada, waar wij, eveneens midden in de binnenstad verblijven. Hier is gelegenheid om Granada, met zijn Christelijke en moorse invloeden te verkennen en bergwandelingen te maken in de Sierra Nevada.

Op zaterdag 22 sept. gaat het terug naar Malaga; inleveren busje; retour per vliegtuig.Kosten: excl. vlucht: ca. 880,-- (incl. volpension; huur busje + benzine; diverse musea; infodag + renie).
Opgave vr 15 juni bij pastoor M. Otto.
Een info-dag ter kennismaking en om het reisprogramma te bespreken wordt gehouden op zondagmiddag 1 juli. 

Wat betreft de vlucht moet iedereen zorgen dat hij op zaterdag 8-9, rond 17.00 in Malaga is of op eigen gelegenheid naar Sevilla komt.

Reisprogramma:
Zaterdag 8 september:
Na aankomst op het vliegveld van Malaga rijden wij per busje naar Sevilla, waar wij in het huis van zusters midden in het centrum zullen overnachten. 

Zondag 9 september:
Een wat rustige dag om eerst eens te wennen aan het zuid-spaanse klimaat. Na de viering van de H. Mis bezoeken wij de bedevaartskerk Basilica de La Macarena, vlak bij ons pension. In de namiddag een excursie naar mooie dorpen in de omgeving.

Maandag 10 september:
Vandaag vieren wij de H. Mis in de kathedraal van Sevilla, aansluitend gelegenheid om de kathedraal te bezichtigen en La Giralda te beklimmen, de klokkentoren, die nog uit de Moorse tijd stamt. Na de middagpauze mogelijkheid om de koninklijke residentie en de tuinen te bezichtigen.

Dinsdag 11 september:
De ochtend verblijven we nog in Sevilla met gelegenheid om een van de vele musea te bezoeken; in de namiddag een klein uitstapje naar Italica, een van de eerste romeinse steden van Hispania.

Woensdag 12 september:
We vertrekken al vroeg naar het Nationale Park Coto Doñana, met z'n duinen, moerassen en veel wild. En omdat wij dan toch aan de Middellandse Zee zijn gaan we van daar verder naar Matalascañas voor een dagje aan het strand.

Donderdag 13 september:
Vandaag een bezoek aan Jerez de la Frontera, dat bekend staat om de productie van sherry, maar ook om de Andalusische rijschool. Wij kijken naar een dressurdemonstratie. De terugreis naar Sevilla gaat langs de typische witte dorpjes van Andalusie.

Vrijdag 14 september:
Een daguitstapje naar Cordoba, dat lange tijd onder islamitische heerschappij stond en daarom bekend staat om de schitterende Mezquita, heden kathedraal. 

Zaterdag 15 september:
Deze laatste dag in Sevilla kan iedereen vrij invullen. 

Zondag 16 september:
Na de viering van de H. Mis vertrekken wij richting Granada voor onze volgende halteplaats, met onderweg een bezoek aan Osuna. 

Maandag 17 september:
Granada ligt aan de voet van de Sirra Nevada. Even de benen strekken bij een wandeling in de bergen.

Dinsdag 18 september:
Granada, de stad van dromen, staat bekend om de mooie kathedraal en natuurlijk de tuinen en zalen van het Alhambracomplex.

Woensdag 19 september:
Trek maar je bergschoenen aan, want ook vandaag gaan we weer wandelen in de bergen van de Sirra Nevada.

Donderdag 20 september:
In de ochtend kun je zelf nog wat verborgen plekken van Granada ontdekken, na de middagpauze een rit naar het stad Guadix, waar je zo'n 2000 grottenwoningen vindt.

Vrijdag 21 september:
Voor wie nog energie heeft is er nog tijd voor een bergtour in de Sirra Nevada.

Zaterdag 22 september:
In de namiddag gaat de reis richting vliegveld Malaga voor de vlucht terug.

Er is plaats voor max. 18 deelnemers. Elke dag vieren wij de heilige mis. Op meerdere dagen is ook gelegenheid om deel te nemen aan een bezinning. Het is raadzaam om gezamenlijk een bepaalde vlucht af te spreken. Platform30plus is geen reisorganisatie, iedere deelnemer blijft zelf eigen verantwoordelijkheid dragen.

Van harte welkom. Het team van platform30+.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page