HOME AGENDA CONTACT    
 


R.K. PLATFORM 30+

Bedevaart naar Hasselt (OV) , zondag 10 juni 2007.

 

Graag nodig ik jullie uit om een speciale Eucharistieviering mee te maken. Op Sacramentsdag, zondag 10 juni, tien dagen na Pinksteren, is er altijd een bijzondere Eucharistieviering in Hasselt vlakbij Zwolle. Deze begint om 15.00 uur in de St. Stephanuskerk


In de 13e eeuw heeft daar nl. een wonder plaatsgevonden te vergelijken met het wonder van de Stille Omgang in Amsterdam. Een dronken Fries heeft nl. een schaal met hosties neergeslagen en toen verschenen er sterretjes rondom die schaal. Sindsdien zijn er allerlei wonderen gebeurd en heeft de plaats Hasselt een aantrekkingskracht gehad op allerlei mensen uit binnen- en buitenland. Wat er nu van over is, is een bijzondere Eucharistieviering met processie. 

Voordat wij deelnemen aan de H. Mis zullen wij een bedevaartswandeling maken. Dit is een tocht van 15 km. Hierin staan we regelmatig stil bij ons geloof in korte meditatieve momenten.

Het precieze programma volgt incl. tijden en route:

vanaf 10.00 uur op station Zwolle verzamelen bij de stationsrestauratie/ brasserie.  10.26 vertrek vanaf de (voormalige) St. Michaelkerk, Bisschop Willebrandlaan met bus 3.

10.45 vertrek richting Hasselt.

14.50 verwachte aankomst in Hasselt.

16.45 iets drinken op terrasje

17.30 vertrek met bus naar Zwolle.

mogelijkheid in Zwolle een eenvoudig warm hapje te eten (pizza?).

Kerk: Heilige Stephanus, Eiland 22, 8061 HT Hasselt (provincie Overijssel).

Aanmelden is gewenst bij Frank s.v.p. voor 5 juni. Als men van ver komt, dan is het mogelijk te overnachten bij Carla in Zwolle. Neem slaapzak en matje mee.

Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden. Neem voldoende eten en drinken mee, kleding aangepast aan het weer, lege strippenkaart en goede wandelschoenen. Enkele pleisters of ander hulpmateriaal kan worden meegenomen. Drankjes en hapje eten is voor eigen rekening (ongeveer 10- 15 euro)

Van harte welkom. Het team van platform30+.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page