HOME AGENDA CONTACT    
 

Zusters van Moeder Teresa.

Diaconiedag, 10 december 2005 in Amsterdam.

Eerder was een diaconieweekend gepland. Klik hier voor meer informatie.

' A sacrifice to be real must cost, must hurt, must empty ourselves. The fruit of silence is prayer, the fruit of prayer is faith, the fruit of faith is love, the fruit of love is service, the fruit of service is peace '.

De vrucht van stilte is het gebed
De vrucht van het gebed is geloof
De vrucht van het geloof is liefde
De vrucht van liefde is dienstbaarheid
De vrucht van dienstbaarheid is vrede.

Mother Teresa          

Diaconie is dienstbaarheid aan mensen, door christenen verricht uit liefde tot Godbron: KatholiekNederland In voorbereiding op deze dag in december vind je op deze pagina enkele statements, zinnen en uitspraken die ons tot nadenken kunnen aansporen. Zoals hierboven een tekst van Moeder Teresa van Calcutta. Zij heeft haar leven ingezet voor de allerarmsten in India. 

Dienstbaarheid in een welvaartsmaatschappij? Wie zijn onze broeders en zusters? Hoe ver gaan wij voor de "ander"? Zien wij Jezus in onze naaste? Wat is 'echte armoede'? In december willen wij graag samen met jou aan de slag bij de zusters van moeder Teresa in Amsterdam om hierover tijdens werk, gebed en bezinning/ ontmoeting na te denken en erover te praten.

Programma: Wij werken en leven vanaf 9.00 uur tot ong. 18.00 uur mee met de zusters. In de ochtend maken wij het eten klaar. Rond 12.00 maken wij het middaggebed mee. Hierna gaan we Amsterdam in om wat te praten en iets te eten. Om 14.30 zijn wij terug en helpen we mee met het opdienen van het eten. Rond 17.00 uur ruimen wij op. Hierna is gelegenheid voor aanbidding tot ong. 18.00 uur.  We eindigen de dag in een lokaal cafeetje, waar we tot ong. 18.30 uur kunnen napraten over alle indrukken. Vervolgens is het mogelijk samen nog wat te gaan eten.

Tijdens de dag is het mogelijk in een gesprek met een van de zusters iets te weten te komen over hun drijfveer, hun leven.

Voor deze dag zijn max. 10 plaatsen beschikbaar. Maar mocht er veel animo zijn, dan kan deze dag herhaald worden in een van de komende maanden. Het is mogelijk later op de dag in te stappen. Geef dit duidelijk aan als je je aanmeld.

Van harte welkom. Het team van platform30+.

Alleen God kent onze echte noden.

 

Vrede begint met een glimlach.

 

Tegenwoordig is het in de mode om over de armen te praten. Spijtig genoeg is het geen mode om MET hen te praten.

 

Je weet, je kunt niet iedereen die arm is helpen, maar dat mag geen reden zijn niemand te helpen.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page