HOME AGENDA CONTACT    
 

Zusters van Moeder Teresa.

Diaconiedag, 10 december 2005 in Amsterdam.Fijn, dat we met jou op 10 december op bezoek mogen gaan bij de zusters van moeder Teresa in Amsterdam. 

Het gaat hier om een zeer basic programma waarin ruimte is voor werk, gebed en bezinning/ ontmoeting (of eigen initiatief). De accenten liggen op werk en gebed. Over de drijfveren, die de zusters hebben voor hun werk, daarover kun je in gesprek met een van de zusters of met de aanwezigen. Engels is de voertaal voor de internationale congregatie, maar er is ook een Nederlands sprekende zuster aanwezig.

We zijn met een klein groepje (kleiner dan 8-10 personen). Dit is gedaan, omdat het geen vol en uitputtend programma is.

Programma: Wij werken en leven vanaf 9.00 uur tot ong. 18.00 uur mee met de zusters. In de ochtend maken wij het eten klaar. Rond 12.00 maken wij het middaggebed mee. Hierna gaan we Amsterdam in om wat te praten en iets te eten. 

Om 14.30 zijn wij terug en helpen we mee met het opdienen van het eten. Rond 17.00 uur ruimen wij op. Hierna is gelegenheid voor aanbidding tot ong. 18.00 uur.  We eindigen de dag in een lokaal cafeetje, waar we tot ong. 18.30 uur kunnen napraten over alle indrukken. Vervolgens vieren we de 19.00 uur H. Mis in een nog nader te bepalen kerk in Amsterdam (waarschijnlijk de Krijtberg op de Keijzersgracht). Hierna is het mogelijk samen nog wat (eenvoudigs) te gaan eten in de binnenstad van Amsterdam.

We starten om ong. 9.00 uur. Is dit te vroeg voor je, laat dit dan even weten. 

Meenemen:

Daar het verloop van de dag flexibiliteit kent is het verstandig voldoende eten en drinken bij je te hebben, dat je het tot 20.00 uur zou kunnen uithouden.

Het is wel de bedoeling, dat we tussen de middag wat eenvoudigs (warms) gaan eten in de binnenstad (tosti, omelet, broodje o.i.d.)

Kosten:

Er zijn geen kosten verbonden aan deze dag. Kosten voor het eten en drinken zijn voor eigen rekening.

Adres:

Egelantiersstraat 147 - Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Tijdens deze dag kun je mobiel bellen met Frank op 06-44652611.

Met de tram of bus naar de egelantiersstraat? klik hieronder!

of

Alleen God kent onze echte noden.

 

Vrede begint met een glimlach.

 

Tegenwoordig is het in de mode om over de armen te praten. Spijtig genoeg is het geen mode om MET hen te praten.

 

Je weet, je kunt niet iedereen die arm is helpen, maar dat mag geen reden zijn niemand te helpen.

 

Op deze dag zijn Frank en Els Sluis van het platform aanwezig.

Tot zaterdag, namens het team van het platform30plus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page