HOME AGENDA CONTACT    
 


R.K. PLATFORM 30+

Amerikaanse picknick en kanoŽn in omgeving van Utrecht, zondag 15 juli 2007.

 

Voor komende zondag staat een Amerikaanse picknick en kanoŽn op het programma. Gezien het zeer matige weer van de afgelopen tijd is het programma wat verlaat. Hiervoor onze excuses. Het ziet er voor komend weekend hoopvol uit, dus laten we het er maar op gokken ;-)  Het programma is flexibel, dus als je later komt/ eerder weg wilt dan is dit mogelijk.

  • Zondag 15 juli:
    Aanvang van de dag met een H. Mis in de Utrechtse Kathedraal, om 10.30 uur. Lange Nieuwstraat 36. Dit is 15 minuten lopen vanaf Utrecht CS. Of bereikbaar met bus 2.

  • Gevolgd door een wandeling van 4 km naar de picknickplaats (ook mogelijkheid met de bus te reizen).

  • 13.00 uur Picknick langs de Kromme Rijn.

  • 14.00 uur. Kanoen op de Kromme Rijn. We huren de boten, twee persoons kano's,  af voor max. 4 uur, dus is er alle gelegenheid de boot even ergens langs de kant te leggen. We varen door het prachtige stadsbos Amelisweerd.

  • Uiterlijk 18.00 uur terug bij de bootverhuur. Vertrek naar het pannenkoekenhuis met auto's.

  • Einde activiteit en vervoer naar Utrecht CS 19.00 uur. 

Amerikaanse picknick: De picknick heeft deze naam, omdat je zelf dingen meeneemt naar de picknick die jezelf en/ of een ander kunt presenteren. Hierbij kun je denken aan een sandwich, (hartig) taartje, stokbrood of andere broodjes uit jouw oven of uit de supermarkt, feestelijk belegd. Of kleine hapjes zoals een gepocheerd eitje, crackers met lekkers e.a.)... we laten het over aan jouw fantasie en budget. Maak er kleine hapjes van. Neem als maatstaf zoveel etenswaren mee, dat je jezelf er ruim mee zou kunnen voeden tot 18.00 uur.  Blijft deze tekst je een raadsel, neem dan contact met ons op.

Koffie, thee en limonade, plastic eetgerei is aanwezig. Als je iets anders wilt drinken, dan kun je dit natuurlijk ook meenemen. 

Een toilet is in de buurt van de picknickplaats aanwezig.

Openbaar vervoer (OV): Kom met de trein of bus naar Utrecht CS. Vanaf daar is het 20 minuten lopen naar de kathedraal. Vraag de weg richting de Dom. De Dom en de Kathedraal (Catharinakerk) liggen beide - op 500 meter afstand - aan de Lange Nieuwstraat. Of pak bus 2. Ga je na het kanoen weg, dan kun je bus 12 naar Utrecht CS nemen. Ga je weg vanaf het pannenkoekenrestaurant, dan wordt je naar Utrecht CS gebracht.

Eigen auto: Kom via de A27 of A28 naar de afslag Rijnsweerd. Dit is een einde-snelweg. Ga aan het einde linksaf de Waterlinieweg op (autoweg). Pak de eerste afslag Stadion. Beneden bij de stoplichten links onder de autoweg door. Hierna rechtdoor langs het stadion. Na ong. 500 meter bij Y splitsing de weg naar links volgen (Weg tot de wetenschap) richting de Uithof). Bij volgende stoplicht links de auto parkeren en bus 12 pakken naar Utrecht CS. Hierna zie bij 'OV'. Na de wandeling komen wij hier terug. Hier is de picknickplaats en de bootverhuur (groene pijl). Om de picknickplek op te leuken nemen we dekens mee. Kom je met de auto en heb je nog dekens, neem die dan svp mee.

Klik hier of op de plattegrond voor een vergroting

Kosten: 12 euro voor het kanoŽn en overige kosten. Neem een strippenkaart mee. Hiernaast bezoeken we een pannenkoekenrestaurant. Het eten/ drinken hier is schappelijk. Dit is voor eigen rekening.

Neem regenkleding/ paraplu en evt. wat extra kleding mee.

Wil je een eenpersoons kano, geef dit dan even door.

Tijdens deze activiteit we mobiel bereikbaar op 06-44652611 (behalve tijdens de H. Mis). Op deze dag zijn Frank en Els aanwezig.

Graag aanmelden bij Frank. Geef even door hoe laat je denkt in (of uit) het programma te stappen.

Van harte welkom. Het team van platform30+.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page