HOME AGENDA CONTACT    
 


R.K. PLATFORM 30+

Meditatie, gebed en stille omgang, zaterdag 16 maart 2013.

 

Een processie door nachtelijk hartje stad Amsterdam? Wat is hier te doen? We herdenken deze avond en nacht, dat in 1345 een H. Hostie wordt toegediend aan een zieke. Na te zijn opgegeven en uit respect de restanten in het vuur geworpen te hebben verteert deze H. Hostie niet. Hij blijft zweven in het vuur en wordt door een van de aanwezige vrouwen - zonder zich te branden - uit het vuur gehaald. Overige details vind je hier en de site van de stille omgang organisatie

Het is al enige jaren, dat wij deze gebeurtenis gedenken tijdens het lopen van de stille omgang. Zeker toepasselijk in de veertigdagentijd is deze processie door zijn stil karakter te combineren met ruim tijd voor gebed. En voor persoonlijke ontmoeting is er onderstaand programma.

Verdieping, gezelligheid en stilte

Het belooft een boeiende avond te worden met een lezing van Rector drs. G. Bruggink, rector van grootseminarie van Bisdom Haarlem-Amsterdam “De Tiltenberg” over het thema van deze Stille Omgang: Geloven in Gods Liefde. Verder wordt het een avond vol gezelligheid, ontmoeting, de H. Mis en natuurlijk de Stille Omgang zelf. Omdat we deze keer wat later beginnen te lopen dan vorige jaren, krijgen we hopelijk nog meer die unieke Stille Omgang-sfeer mee.

Programma:

Je bent op 16 maart welkom vanaf 19.30 in Ontmoetingscentrum De Oude Gracht, Keizersgracht 218b, Amsterdam (zie route info onderaan deze mail). De lezing begint om 20.00u.

Rond 22.00 begint de mis in de O.L.V. Kerk, gelegen naast het ontmoetingscentrum. Hierna begeven we ons naar het Spui/ingang Begijnhof, vanwaar we rond 23.30 beginnen met onze Stille Omgang, in stil gebed samen met vele andere pelgrims. Zo zijn we rond 00.15 u weer terug bij het beginpunt. Voor wie wil is er natuurlijk traditiegetrouw nog de warme chocolademelk in het Houten Huys aan de Begijnhof en kunnen we wat napraten. Einde avond : rond 1.00 uur. 

I BELIEVE

Let op: voor jongeren tot 30 jaar is er een speciaal jongerenprogramma. Klik hier voor informatie. Van harte aanbevolen.

Flyer in pdf format:

Hang je hem op bij jou in de kerk? Of laat hem zien aan je vrienden. Klik hieronder!

Kosten: €5,=.

Vervoer naar/in/vanuit Amsterdam:  

Centrum de Oude Gracht is gelegen naast Onze Lieve Vrouwekerk, te voet 20 minuten lopen vanaf het Centraal Station.
OV: vanaf het CS tramlijnen 13 en 17; buslijnen 142, 170 en 172 (uitstappen halte Westermarkt); Let op: De avond eindigt iets later dan vorig jaar, om meer met de grote groepen mee te kunnen lopen. We denken nog wel zodanig op tijd klaar te zijn (rond 00.15u) dat je bussen en treinen kunt halen, die meest tot 1 uur nog redelijk rijden (en zelfs daarna). Check dit op ov9292.nl, ns.nl of gvb.nl. Er gaan ook diverse bussen vanuit diverse steden in het land, georganiseerd vanuit plaatselijke parochies of door het Gezelschap van de Stille omgang. Wellicht is het mogelijk hierbij aan te sluiten als hun programma gelijk loopt met het onze. Check in je parochie of www.stille-omgang.nl 

Auto: ring Amsterdam (west) afslag S105; volg borden centrum. Parkeren in buurt beperkt. Meer ruimte in oa Q Park, Marnixstraat, of parkeer gratis in Amsterdam –Noord: pont gaat hele nacht van en naar Station Amsterdam-Centraal. www.parkeren-amsterdam.nl

Slapen:

Informeer via e-mail naar de mogelijkheden.

Overige:

Deze activiteit en het programma is speciaal afgestemd op 30 t/m 50 plussers, maar staat open voor alle leeftijden die interesse hebben.

Tijdens deze activiteit is Frank mobiel bereikbaar (tot 21.10 uur) op 06-44652611 of 06-19745848. Op deze dag zijn Guido, Bart, Frank en Els aanwezig.

Aanmelden via email: Aanmelding-30-plussers@stille-omgang.nl. Geef even door hoe laat je denkt in (of uit) het programma te stappen. Zie ook de pagina van de stille omgang organisatie:  http://www.stille-omgang.nl/omgang2013.htm 


Van harte welkom. Het team van platform30+.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page