HOME AGENDA CONTACT    
 

 

Zomerreis naar zuid Duitsland en Oostenrijk, 

16 t/m 29 augustus 2008

 

Op reis naar de geboortestreek van paus Benedictus XVI

paus Benedictus XVI

"Het landschap en de geschiedenis van de driehoek tussen Inn en Salzach heeft nadrukkelijk mijn jeugd gevormd," schreef paus Benedictus. Het zijn kleine dorpen met barokke kerken, doortrokken van een diep geloof, ertussenin kapellen, die uitnodigen voor stil gebed, met in het midden het 'hart van Beieren', Altötting, de bedevaartsplaats van Onze Lieve Vrouw. Op de achtergrond de eerste bergen van de Alpen en even over de grens Salzburg, die stad met een heel eigen uitstraling en onlosmakelijk verbonden met de muziek van Mozart.

plaats muispointer op afbeelding voor meer informatie

Paus Benedictus in gebed in Altötting

Kom mee om deze mooie streek van zuid-Duitsland te verkennen. Wij rijden met busjes vanuit Limburg naar de omgeving van Regensburg, waar wij drie dagen zullen verblijven in de Benedictijnenabdij Weltenburg. Regensburg, nu een drukke studentenstad, is één van de oudste Duitse steden.

Benedictijnenabdij van Weltenburg

Vele Romaanse kerken, de gotische dom, het stadhuis en de oude binnenstad weerspiegelen de rijke geschiedenis van de stad. Genoeg om te zien en even tot rust te komen in stad en omgeving.

Beeld H. Konraad van Parzham
Onze volgende logeerplaats ligt aan de rand van Salzburg, dicht bij de Mariakerk 'Maria Plain'. Hier verblijven wij de overige dagen en wij verkennen van hieruit Salzburg en de diverse plaatsen in Beieren.

Altötting, genadekapel

Marktl am Inn, waar de paus geboren is; Tittmoning, "het land van dromen uit mijn kindertijd" (Paus Benedictus); Traunstein en Aschau en uiteraard Altötting met de Genadekapel van de Zwarte Madonna van Beieren, waar velen kracht en troost vinden in het eenvoudige gebed bij Maria. 

Ook een bezoek aan de Chiemsee staat op het programma.

Salzburg heeft een heel eigen charme. De vele kerken, mooie huizen, de dom, de burcht en kloosters nemen je mee in hun geschiedenis en in het geloof. Salzburg is ook de stad van de muziek. Mozart is er geboren en heeft er vele jaren gewoond en gecomponeerd.

De componist Mozart

Salzburg

Aan de rand van Salzburg ligt de Untersberg en verderop de prachtige omgeving van het Berchtesgadener Land. Er is tijd voor verschillende wandelingen in dit indrukwekkende berglandschap, dat ons zo mooi Gods grootheid toont. Een goede conditie is voor deze tochten vereist.

Tijdens deze reis vieren wij elke dag de heilige Mis en zijn er momenten van bezinning en geloofsgesprek. Gedachten uit boeken en toespraken van paus Benedictus XVI zullen daarvoor als leidraad dienen.

Wij verblijven in kerkelijke huizen op basis van volpension.

Berchtesgaden Datum:  Zaterdag 16-8 t/m vrijdag 29-8-2008

Kosten: € 875,-- (volpension, vervoer, diverse entrees, infodag en reünie).

Opgave vóór 15 juni 2008 bij Pastoor M. Otto

De infodag wordt gehouden op zondagmiddag, 29 juni in de pastorie te Ulestraten (L).

Verdere informatie over plaatsen die wij bezoeken: www.benediktweg.de

Königsee bij Berchtesgaden

Van harte welkom. Het team van platform30+.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page