HOME AGENDA CONTACT    
 


R.K. PLATFORM 30+

Meditatie, gebed en stille omgang, zaterdag 19 maart 2011.

 

Een processie door nachtelijk hartje stad Amsterdam? Wat is hier te doen? We herdenken deze avond en nacht, dat in 1345 een H. Hostie wordt toegediend aan een zieke. Na te zijn opgegeven en uit respect de restanten in het vuur geworpen te hebben verteert deze H. Hostie niet. Hij blijft zweven in het vuur en wordt door een van de aanwezige vrouwen - zonder zich te branden - uit het vuur gehaald. Overige details vind je hier (klik Mirakel van Amsterdam of virtuele rondleiding) en de site van de stille omgang organisatie

Het is al enige jaren, dat wij deze gebeurtenis gedenken tijdens het lopen van de stille omgang. Zeker toepasselijk in de veertigdagentijd is deze processie door zijn stil karakter te combineren met ruim tijd voor gebed. En voor persoonlijke ontmoeting is er onderstaand programma.

Dit jaar komen wij tezamen in de ruimte naast de  Onze Lieve Vrouwekerk, 'Centrum de Oude Gracht' op de Keizersgracht 218 B. 

Programma:

Inloop is vanaf 18.45 uur met koffie of thee.

19.15 aanvang programma met meditatie van H. Schouten pr, over het thema “Vernieuwt maar behoud het goede” 

20.15 pauze 

20.30 inleiding over de Stille omgang

20.45 vertrek naar Begijnhofkapel

21.15 uur: Eucharistieviering in de Begijnhofkapel. Aansluitend wordt de stille omgang gelopen (verzamelen voor de ingang van de Begijnhof).

rond 23.00 uur: Chocolademelk drinken, krentenbol happen en napraten in 'het Houten Huis'. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om op deze tijd de bus, tram of trein naar huis te pakken. Einde programma.

REBOOT

Let op: voor jongeren tot 30 jaar is er een speciaal jongerenprogramma. Klik hier voor informatie. Van harte aanbevolen.

Flyer in pdf format:

Hang je hem op bij jou in de kerk? Of laat hem zien aan je vrienden. Klik hieronder!

Kosten: €5,=.

Vervoer naar/in/vanuit Amsterdam: In Amsterdam is de auto parkeren erg duur. Het best pak je de trein. In Amsterdam is reizen met het OV het meest eenvoudig (tram 1 naar de Westerkerk). Let op: in de tram wordt geen strippenkaart meer gebruikt. Een (uur)kaartje kost €2,60 per rit.

Houd er rekening mee, dat het OV naar huis misschien (te) beperkt is (zie 9292ov). Er rijden ook in de nacht diverse touringcarbussen vanuit diverse locaties in Nederland naar Amsterdam en terug. Mogelijk kun je hiervan gebruik maken om terug te reizen. Kijk hiervoor op de site van de organisatie van de Stille Omgang en informeer naar de mogelijkheden en tijden.

Kom je met de auto, parkeer deze dan (gratis) in de omgeving van de Piet Wiedijkstraat (omgeving station Lelylaan) (nabij A10 ring west/ afslag S106). Vanaf hier ben je snel bij de tram. Tram 1 naar de Westerkerk heen en tram 1 vanaf het Spui/ Koningsplein terug (tot 0.29 uur). Let op: in de tram wordt geen strippenkaart meer gebruikt. Een (uur)kaartje kost €2,60 per rit. 

Slapen:

Informeer via e-mail naar de mogelijkheden.

Overige:

Deze activiteit en het programma is speciaal afgestemd op 30 t/m 50 plussers, maar staat open voor alle leeftijden die interesse hebben.

Tijdens deze activiteit is Frank mobiel bereikbaar (tot 21.10 uur) op 06-44652611 of 06-19745848. Op deze dag zijn Guido, Bart, Frank en Els aanwezig.

Aanmelden bij Bart, email: Aanmelding-30-plussers@stille-omgang.nl. Geef even door hoe laat je denkt in (of uit) het programma te stappen. Zie ook de pagina van de stille omgang organisatie:  http://www.stille-omgang.nl/omgang2011.htm 


Van harte welkom. Het team van platform30+.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page