HOME AGENDA CONTACT    
 

   

Een geweldig WJD parallel weekend in Den Haag, 19 en 20 juli 2008


Jong en oud gaan elkaar treffen onder de Haagse zon om samen te genieten van een mooi programma in WJD sfeer. Dit parallelprogramma zal ong. 26 uur duren, te beginnen op zaterdagochtend 19 juli 2008. Het zal plaatsvinden in het Willibrordushuis, een voormalig klooster in hartje Den Haag. Een ideale locatie om ons hier in Nederland aan te sluiten bij de Wereldjongerendagen in Sydney: ruimte voor gezelligheid, anderen ontmoeten en God ontmoeten.

Het weekend heeft een kleinschalig karakter. Er is een barbecue (om een beetje in Australische sferen te komen) en de mogelijkheid om een sportieve activiteit te doen (neem dus sportieve kleding mee). Verder zijn er momenten dat je in een deelgroep het thema van de WJD (Handelingen 1,8) uitdiept en is er volop gelegenheid lekker met elkaar bij te praten. Op zaterdagavond lopen we een pelgrimstocht. Om 11:00 's ochtends op zaterdag en om 2:00 's nachts bekijken we samen de avondwake en slotviering in Sydney. Zondag sluiten we het weekend af met een eucharistieviering.

Handelingen 1 vers 8: ‘Wanneer de Heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en mijn getuigen zijn.’

De woorden uit Handelingen 1 vers 8 sprak Jezus na zijn dood en wederopstanding, vlak voor Hij ten hemel opgenomen werd. De tekst geeft als het ware de geboorte van de Kerk weer.

De kosten om deel te nemen zijn € 25,- per persoon. Dit is inclusief eten en drinken. We slapen in slaapzalen en we willen jullie dan ook vragen om een slaapzak en matje mee te nemen. Mocht je in een bed willen slapen, dan kan dat voor € 10,- extra (op=op). Als je een muziekinstrument speelt, neem die dan mee! Als je wilt kun je gedurende het programma een muzikale bijdrage leveren.

Graag willen we je vragen je aan te melding via info@jongkatholiek.nl , ook als je je eerder al bij platform30plus hebt opgegeven !!. Vermeld in de e-mail; je naam, adres, woonplaats, leeftijd, telefoonnummer en e-mailadres. Eventuele dieetgegevens graag ook in deze mail vermelden. Op deze mail krijg je van de organisatie een mailreaktie terug. Deze dien je te bevestigen (mail beantwoorden). Er is geen leeftijdsgrens.

Wanneer:
19 juli - binnenlopen vanaf 10.00 uur, start om 10:30 uur
20 juli - einde om 12:00 uur

Waar:
Het Willibrordushuis, Oude Molstraat 35 in Den Haag

Wat je mee moet nemen:
- Slaapspullen
- Sportieve kleding
- Zaklamp 
- Eventueel een muziekinstrument
- Contant geld om entree te betalen, evt. strippenkaart.

Routebeschrijving naar het Willibrordushuis

Met de auto klik hier. Maar het beste is te reizen met het OV. 

Vanaf Centraal Station Den Haag:
In de hal van Den Haag CS, uitgang linkerkant, achter het bloemenstalletje. 
Buiten de stationshal vindt u tram 17, richting Statenkwartier. Uitstappen bij de derde stop: Gravenstraat.
Na het uitstappen (links), loopt u nog 50 m in de rijrichting van de tram, voorbij restaurant 't Goude Hooft'', en gaat het eerste straatje in aan uw rechterhand. Na 100 m is het Willibrordushuis.

Vanaf Station Holland Spoor:
Op het plein voor het station vindt u tram 17, richting Statenkwartier, deze passeert het Centraal Station en volgt de hierboven beschreven route.

Van harte welkom. Het team van het WJD parallelprogramma in Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page