HOME AGENDA CONTACT LINKS  
 

Bezoek aan de Abdij Sion en wandeling in de directe omgeving (Diepenveen), zondag 19 oktober 2008. Gaat niet door !!! Wordt opnieuw ingepland.

 

Al eerder hebben wij een bezoek gebracht aan de abdij Sion in Diepenveen (Deventer). De omgeving is schitterd met veel bossen, moerasgebieden, open landerijen, de IJssel en veel historie. Vandaag willen wij een wandeling maken in deze omgeving van ong. 12 km. Wandel jij mee?

Abdij Sion is een katholieke monnikengemeenschap, die deel uitmaakt van de Orde der CisterciŽnzers van de Strikte Observantie (OCSO). Zij telt momenteel een vijftien leden. 
De abdij ligt ongeveer 7 km ten noorden van Deventer. Vanaf 1890 wonen hier monniken.

Programma:

9.30 - 10.30 uur: H. Mis in de Abdij Sion, Vulikerweg 6 in Diepenveen. Routebeschrijving met auto en OV volgt.

10.30 - 11.45 uur: Korte wandeling in de omgeving (2,5 km) en bezoek aan cafeetje om even op te warmen. Mogelijkheid zich hierbij de groep te voegen (zeer nabij bushalte).

12.15 - 12.30 uur: Sext middaggebed in de Abdij.

12.30 - 17.15 uur: Soep. Hierna wandeling richting Diepenveen en de IJssel (12 km). Onderweg doen we nog een cafeetje aan. 

17.30 - 17.45 uur: Vespers in de Abdij. Hierna einde programma.

18.00 - 20.00 uur: Mogelijkheid om gezamenlijk een hapje te eten.

 

Kosten: ong. 5 - 10 euro voor eigen consumpties, ong. 15 euro voor warme maaltijd. Neem ook eigen eten en (warm) drinken mee.

Op deze dag zijn Frank en Els aanwezig.

Graag aanmelden bij Frank. Geef even door hoe laat je denkt in (of uit) het programma te stappen. Informeer naar de mogelijkheid met auto's te poolen.
 

Van harte welkom. Het team van platform30+.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page