HOME AGENDA CONTACT    
 


R.K. PLATFORM 30+

Meditatie, gebed en stille omgang, zaterdag 20 maart 2010.

 

Een processie door nachtelijk hartje stad Amsterdam? Wat is hier te doen? We herdenken deze avond en nacht, dat in 1345 een H. Hostie wordt toegediend aan een zieke. Na te zijn opgegeven en uit respect de restanten in het vuur geworpen te hebben verteert deze H. Hostie niet. Hij blijft zweven in het vuur en wordt door een van de aanwezige vrouwen - zonder zich te branden - uit het vuur gehaald. Overige details vind je hier (klik Mirakel van Amsterdam of virtuele rondleiding) en de site van de stille omgang organisatie

Het is al enige jaren, dat wij deze gebeurtenis gedenken tijdens het lopen van de stille omgang. Zeker toepasselijk in de veertigdagentijd is deze processie te combineren met ruim tijd voor gebed en voor persoonlijke ontmoeting.

Dit jaar komen wij tezamen in de ruimte naast de  Onze Lieve Vrouwekerk, 'Centrum de Oude Gracht' op de Keizersgracht 218 B. 

Programma:

Inloop is vanaf 19.00 uur met koffie of thee.

Tussen 19.30 en 20.30 houdt de heer Graas pr. een meditatie over het thema, dat ook bij het jongerenprogramma wordt gebruikt: "Where to go (Tot wie zouden wij anders gaan?)". 

21.00 uur: Stille aanbidding in de Begijnhofkapel.

21.30 uur: Eucharistieviering in de Begijnhofkapel. Aansluitend wordt de stille omgang gelopen (verzamelen voor de ingang van de Begijnhof).

23.00 uur: Chocolademelk drinken, krentenbol happen en napraten in 'het Houten Huis'. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om op deze tijd de bus, tram of trein naar huis te pakken. Einde programma.

Er is voor deze activiteit een flyer in .pdf 
en .doc format. Hiermee kun je vrienden en bekenden uitnodigen.

Let op: voor jongeren is er een speciaal jongerenprogramma. Klik hier voor informatie. Van harte aanbevolen.

Kosten: vrijwillige bijdrage voor de ruimten die wij mogen gebruiken (waar mogelijk €5,=). 

Vervoer naar/in/vanuit Amsterdam: In Amsterdam is de auto parkeren erg duur. Het best pak je de trein. In Amsterdam is reizen met het OV het meest eenvoudig. Neem een strippenkaart mee.

Houd er rekening mee, dat het OV naar huis misschien (te) beperkt is (zie 9292ov). Er rijden ook in de nacht diverse touringcarbussen vanuit diverse locaties in Nederland naar Amsterdam en terug. Mogelijk kun je hiervan gebruik maken om terug te reizen. Kijk hiervoor op de site van de organisatie van de Stille Omgang en informeer naar de mogelijkheden en tijden.

Kom je met de auto, parkeer deze dan in de wijk links (rechts is betaald parkeren) van station Lelylaan (nabij A10 ring west/ afslag S106). Vanaf hier ben je met tram 1 en 17 snel in de stad en vice versa.

Overnachten: Het is mogelijk bij Frank en Els te overnachten en te ontbijten (Nieuwegein). Slaapzak, luchtbed en toiletspulletjes meenemen.

Tijdens deze activiteit is Frank mobiel bereikbaar (tot 21.00 uur) op 06-44652611 of 06-19745848. Op deze dag zijn Guido, Bart, Frank en Els aanwezig.

Aanmelden bij Bart, email: Aanmelding-30-plussers@stille-omgang.nl of Frank. Geef even door hoe laat je denkt in (of uit) het programma te stappen.


Van harte welkom. Het team van platform30+.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page