HOME AGENDA CONTACT    
 


R.K. PLATFORM 30+

Diaconiedag, meditatie en gebed en stille omgang, zaterdag 21 maart 2009.

 

Een processie door nachtelijk hartje stad Amsterdam? Wat is hier te doen? We herdenken deze avond en nacht, dat in 1345 een H. Hostie wordt toegediend aan een zieke. Na te zijn opgegeven en uit respect de restanten in het vuur geworpen te hebben verteert deze H. Hostie niet. Hij blijft zweven in het vuur en wordt door een van de aanwezige vrouwen - zonder zich te branden - uit het vuur gehaald. Overige details vind je hier (klik Mirakel van Amsterdam of virtuele rondleiding) en de site van de stille omgang organisatie

Het is al enige jaren, dat wij deze gebeurtenis gedenken tijdens het lopen van de stille omgang. Zeker toepasselijk in de veertigdagentijd is deze processie te combineren met ruim tijd voor gebed en voor persoonlijke ontmoeting. In de middag wordt de keuze geboden een locatie te bezoeken waar wij ons geloof kunnen verdiepen. 

Hierna komen wij tesamen in de Onze Lieve Vrouwekerk voor een kop koffie/ thee en een bezinning o.l.v. de Z.E.H. Graas. Aansluitend is er een eenvoudig warm/koud buffet.

De eucharistieviering vieren wij in de Begijnhofkapel. Hierna is het mogelijk de stille omgang te lopen. Het is dan nog vroeg op de avond. Rond deze tijd lopen er nog niet veel mensen de Stille Omgang wat een andere sfeer geeft dan deze omgang het lopen op een later tijdstip. Het is ook mogelijk anderhalf uur te verblijven in het Begijnhof onder het genot van een sapje en rond 22.00 uur de Stille Omgang te lopen. De keuze is aan jou (20.30 of 22.00 uur).

Programma:

Zaterdag 21 maart: let op: gewijzigd programma

- 16.30 uur :meditatief moment en lezing over de Eucharistie o.l.v. de z.e.h. Graas in de kapel van de O.L.V. kerk op de Keizersgracht 218 (tramhalte Westermarkt). Aansluitend mogelijkheid tot het stellen van vragen in een gesprek met koffie/ thee. Ook is er gelegenheid voor het sacrament van boete en verzoening/ biecht.

- 18.00 - 19.00 uur: eenvoudig warm/koud buffet met eigen meegebracht eten in de gastenruimte van de Begijnhof. Lees onderaan verder.

-19.30 uur: Eucharistieviering in de Begijnhofkapel (tramhalte Rokin/ Spui). Hoofdcelebrant is Mgr. Eijk.

of: - [late ronde] 20.30 - 22.00 uur: verblijf in een gastenruimte van de begijnhof met koffie/ thee. Aansluitend lopen wij de stille omgang. Geschatte eindtijd: 11.30 uur (12.00 uur Amsterdam CS).

of: - [vroege ronde] aansluitend na de H. Mis lopen wij de stille omgang. Geschatte eindtijd: 10.00 uur (10.30 uur Amsterdam CS).

Vrijwilligers, BHV-ers voor en/ of deelnemers aan het jongerenprogramma met thema "KRACHT"kunnen vanaf 19.15 uur (aanvang programma 20.00 uur) in de Mozes en Aaronkerk op het Waterlooplein terecht. In het jongerenprogramma, voor jongeren van 16 tot 30 jaar, is ook de H. Mis opgenomen en het lopen van de stille omgang 's nachts. Mgr. van der Hende

 

Kosten: vrijwillige bijdrage voor de ruimten die wij mogen gebruiken. 

Avondeten: Lopend buffet. Iedereen kan mee-eten. Wil je iets bijdragen, dan kan dit in de vorm van het meenemen van (buiten de koelkast houdbaar) eten, drinken of toetje. Bak of kook iets lekkers. Informeer bij Frank. 

Vervoer naar/in/ vanuit Amsterdam: In Amsterdam is de auto parkeren erg duur. Het best pak je de trien. In Masterdam is reizen met het OV het meest eenvoudig. Neem een strippenkaart mee.

Ben je van plan de "late ronde" te lopen, dan moet je er rekening mee houden dat OV naar huis misschien (te) beperkt is (zie 9292ov). Je kunt informeren naar de overnachtingsmogelijkheden. Er rijden ook in de nacht diverse touringcarbussen vanuit diverse locaties in Nederland naar Amsterdam en terug. Mogelijk kun je hiervan gebruik maken om terug te reizen. Kijk hiervoor op de site van de organisatie van de Stille Omgang en informeer naar de mogelijkheden en tijden.

Kom je met de auto, parkeer deze dan in de wijk links (rechts is betaald parkeren) van station Lelylaan (nabij A10 ring west/ afslag S106). Vanaf hier ben je met tram 1 en 17 snel in de stad en vice versa.

Overnachten: Het is mogelijk bij Frank en Els te overnachten en te ontbijten (omgeving Utrecht) voor diegenen, die het programma volgen tot 11.30 uur en hierna niet meer thuis kunnen komen. Slaapzak, luchtbed en toiletspulletjes meenemen in een rugzakje.

Tijdens deze activiteit is Frank mobiel bereikbaar (tot 22.00 uur) op 06-44652611 of 06-19745848. Op deze dag zijn Guido, Frank en Els aanwezig.

Aanmelden bij Frank. Geef even door hoe laat je denkt in (of uit) het programma te stappen.

Van harte welkom. Het team van platform30+.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page