HOME AGENDA CONTACT    
 
 

Kort verslag van de spirituele dag in de omgeving van Arnhem

 

Zaterdag was er geen meditatie. Ik heb een heerlijke rustige eucharistieviering en wandeling gehad.

Bij de Karmel sloot tijdens het middaggebed Ingrid aan. Samen zijn we met haar auto naar de stad gereden en geparkeerd bij mijn oude huis, waar een mooie windkorenmolen staat, waar we nog even binnen zijn geweest en hebben we daar nog even een spontane rondleiding gekregen. Toen met Ingrid te voet door naar het centrum voor een kop thee in het Enig Alternatief, dus logisch biologisch.

Daarna volgde een ontmoeting bij de Ark met Han, die nog 4 anderen had meegenomen, o.a. van de Engelse mis uit Utrecht. Het was erg bijzonder de Ark en ieder vond er wel iets van zijn/haar interesse. Het was megadruk en vooral heel veel kinderen. Duizenden mensen en (nep)beesten op de boot.
Heel veel filmmateriaal en hier en daar en geintje, zoals de 'stoere mannen-wc', die menig kind en volwassene voor verrassing stelde, maar waar behalve een flink kop van een everzwijn, die steeds even naar buiten gluurde, niemand naar binnen kon.

Na afloop zijn we met z'n zevenen in ergens in de buurt wezen drinken en even over de markt geweest, waar iemand zichzelf trakteerde op bloemen en Han de allochtonen probeerde over te halen een Hollandse Nieuwe te nuttigen, zonder veel succes. Zelf waagde hij zich er wel aan en deed het eten ervan 'stoer' voor.
Nog 2 andere dames bestelde zo'n vis met uitjes, maar aten het liever met een vorkje. ;-) 
Na deze traktatie splitste de groep zich. Drie wilden eerder terug en na advies voor een interessante route terug langs de Rijnkade bleven er nog 4 over.

Het eten in het Enig Alternatief was een groot succes. Zelfs een zeer kritische (zelf kokkin) dame die met Han mee was, kon haar hart helemaal ophalen aan deze overheerlijke, gevarieerde, goed uitgebalanceerde, biologische, vegetarische maaltijd, die ook nog eens voor het mensvriendelijk prijsje van E8,50 smakelijk gepresenteerd werd.

Na het eten vertrokken Han en Siegrid, Ingrid en ikzelf genoten nog wat na in het restaurant en daarna bracht ik haar terug naar haar auto en bracht zij mij thuis.

Wat ik zo hoorde vond iedereen het een zeer geslaagde dag en zelf kijk ik er ook met veel plezier er op terug. 
    Aileen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page