HOME AGENDA CONTACT  
 

Zomerreis naar Zwitserland

 en Noord-Itali

The photographic negative

Ben je nog op zoek naar een mooie vakantiereis, samen met gelovige leeftijdsgenoten?
Ga met ons mee naar Zwitserland, Turijn en Milaan. Aansluitend aan de Wereldjongerendagen, maar in principe los er van, gaat de reis naar een prachtige omgeving aan de rand van de Alpen en naar steden met een rijke geschiedenis. Natuur en cultuur, geloof en gezelligheid vormen een afwisselend programma, met ruimte tot eigen invulling en rust. Elke dag vieren wij de heilige mis en is er een moment van bezinning.

Tijd: Dinsdag 23 aug. t/m vrijdag 2 sept. 2005
Kosten: € 625,-- waarin (bijna) alles is inbegrepen: vervoer, verblijf op basis van vol-pension, gezamenlijke excursies en entrees, informatiedag en renie.

De reis wordt gemaakt per busje(s) en/of auto's (afhankelijk van het aantal deelnemers).
Max. 18 deelnemers.
Opgave vr 30 mei bij de contactpersonen.

Het programma (onder voorbehoud):
Dinsdag 23 augustus:
Na de viering van de H. Mis vertrekken wij vanaf Ulestraten (Zuid-Limburg) via Duitsland naar Zwitserland. In de avonduren bereiken wij Fleli, waar de H. Nikolaus van de Fle, de patroon van Zwitserland, leefde. Hier overnachten wij.

Woensdag 24 augustus:
In de ochtend bezoeken wij de bedevaartsplaats Fleli en in de namiddag is gelegenheid om in de prachtige omgeving van het Berner Land te wandelen.

Donderdag 25 augustus:
Wij zetten ons reis voort door de St. Gotthart-tunnel naar de Zuidkant van de Alpen. Tussenstop is aan het meer van Lugano en in Locarno, waarna de reis verder gaat richting Turijn. Hier is onze standplaats voor de komende dagen.

La Sindone
Vrijdag 26 augustus: 
Turijn is vooral bekend om de "Lijkwade van Turijn". Hoewel deze nu niet tentoongesteld wordt bezoeken wij de dom, om bij de lijkwade te bidden en het museum over de lijkwade met een goede kopie van dit grafdoek van Onze Heer. Verder is gelegenheid om deze mooie stad te bekijken. 

Zaterdag 27 augustus:
Vandaag brengen wij een bezoek aan Valdocco: hier leefde en werkte Don Bosco vele jaren en bouwde de grote kerk "Maria, Hulp der Christenen". Vlak er naast, in het eerste kleine kerkje van de Salesianen, gewin je een indruk van het werk van deze grote heilige van de jeugd. 

Zondag 28 augustus:
Een rustdag met eigen invulling.

Maandag 29 augustus:
Na een klein stukje rijden zit je al midden in de Alpen. Trek maar je wandelschoenen aan voor een flinke wandeling in de bergen.

Dinsdag 30 augustus:
Per trein of busje gaan wij naar Milaan. De dom, verschillende musea, een prachtige winkelgalerij en de kerk van de H. Ambrosius zijn zeker de moeite waard.

Woensdag 31 augustus:
Ook vandaag weer een wandeldag in de Alpen.

Donderdag 1 augustus:
Een rit door de omgeving van Turijn leidt ons naar de bedevaartskerk Basilica di Superga en het geboortedorp van Don Bosco, Colle Don Bosco. 's Middag vrije tijd.

Vrijdag 2 september:
Een lange reisdag. Via Milaan en Zwitserland gaat de reis terug naar Nederland, waar we 's avonds laat arriveren. Er is mogelijkheid tot overnachting in de pastorie te Ulestraten.

Voorafgaand aan de reis wordt op 12 juni 2005 om 14.00 uur in Ulestraten, Pastoor van Eijsstraat 3, een kennismakingsmiddag gehouden. Hier kun je ook je vragen stellen. Voor opgave - of vragen, die je nu beantwoord wil hebben, kun je contact met ons opnemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page