HOME AGENDA CONTACT    
 

 

Bezoek aan St. Anna in Molenschot, 26 juli 2009


In het landelijk gelegen Molenschot (Gilze-Rijen, NBr) staat in het rustieke centrum een prachtige 16e eeuwse kapel. De kapel werd in 1960 gerestaureerd en recentelijk nog in 1995.
De kapel is een Rijksmonument. De Sint Annakapel telt twee maal drie traveŽen en heeft een driehoekige koorsluiting. Het licht komt binnen door spitsboogvensters. De westgevel is met overhoekse beren versterkt. De beide wanden van de oostelijke travee vertonen een vlechting van donkere steen, die drie Andrieskruisen tekent. In het torentje hangt sedert 1959 een klein klokje met een middellijn van zevenentwintig centimeter en een gewicht van veertien kilo.


Op 1 juni 1879 werd de Broederschap van de Heilige Anna opgericht waarna er jaarlijkse pelgrimages uit de omgeving ontstonden. Het patronesfeest is op 26 juli en de gunsten waar de pelgrims om vroegen waren velerlei. Maar een ervan is bij veel mensen bekend. Jonge mensen kwamen er namelijk ook bidden om een man of vrouw te vinden. 
Of zoals de spreuk zegt: 
Naar Molenschot gaat ieder Anneke om een Manneke.  Ieder Manneke om een Anneke. Groot of klein ik zal er tevreden mee zijn.

Op 26 juli a.s. is het de naamdag van de H. Anna. Op zondagmorgen 26 juli is er een eucharistieviering om 10.00 uur in de St. Annakerk. Rond die tijd is er feest in het dorp met een kleine kermis en op zondag tevens een jaarmarkt.

De kapel die aan de overkant van de kerk is, wordt eigenlijk dagelijks bezocht door vrouwen en ook mannen die komen bidden voor hun relatie of om een kinderwens. 

Ga met platform30plus mee op zondag 26 juli 2009 om een kaarsje op te steken bij St. Anna. En waar er behoefte is om een onderwerp als 'levenspartner', 'vriendschap' of 'kinderwens' aan te snijden is daar de mogelijk toe.

 

Programma

10.00 uur: H. Mis in Molenschot
11.00 uur: Bezoek aan de kapel van St. Anna. Aansluitend een bezoek aan de jaarmarkt en/of kermis. Ook pakken we een terrasje.
ong 14.00 uur: Hapje eten in de omgeving (omelet oid.)
15.00 uur: Wandeling in de omgeving (van Gilze).
17.00 uur: Einde programma.

 

Tijdens het programma is eigen initiatief mogelijk. 

Gezien de ligging van Molenschot en het OV op zondag willen we kijken met auto's af te reizen. Geef bij opgave even aan of je met de auto denkt te komen.

Opgave voor 24 juli 2009 bij Frank. Verwachte kosten minder dan 10 euro. Neem sowieso ook eigen brood/ drinken mee.

Van harte welkom. Het team van platform30+.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page