HOME AGENDA CONTACT    
 

Gespreksgroepen / Bijbelgroepen/ 

Gezelligheidsgroepen/ Reizen:

 

LANDELIJK

In BelgiŽ, www.plus23.be 

Gezellige dingen ondernemen.

 

Landelijk (NL en BE)  initiatief voor het oprichten van gebedsgroepen. 

Met behulp van de uitgave: "Mij geschiede naar Uw Woord" van de Petrus Canisius stichting, proberen we het Evangelie steeds beter te begrijpen. Daarin wordt achtergrondinformatie gegeven over de tekst en word je uitgenodigd om na te denken over verschillende aspecten.

 

PLAATSELIJK

AMSTERDAM:

Jongvolwassenengroep Nicolaas†
Adres en plaats: Prins Hendrikkade 73, Amsterdam†
Waar komen wij samen: In de pastorie van de Nicolaaskerk†Wie zijn wij: We zijn een groep van jongvolwassenen tussen de 20 en de 40 jaar die eens in de zes weken samenkomt. Omdat er vaak nieuwe leden bij komen, blijft de groep dynamisch. Onder de jongeren zitten zowel zoekers als regelmatige kerkgangers.

Wat doen wij: We beginnen elke bijeenkomst om 18.30 uur met een gezamenlijke maaltijd voor wie wil. Vervolgens gaan we om 20.00 uur door met een geloofsthema, zoals de verschillende grote godsdiensten of een kerkelijke feestdag. Na een korte inleiding gaan we uiteen in deelgroepen.

Contactpersoon: Eugène Brussee, Website: http://www.nicolaas-parochie.nl

BRUNSSUM:

Katholieke vormingsgroep Johannes Paulus II voor tieners, jongeren en jong volwassenen, elk in een eigen groep.

DEN BOSCH:

In de Nieuwe Parochie Den Bosch wordt een lokale RK 30+ groep opgestart onder geestelijke begeleiding van pastoor Uijttewaal. We willen 1x per maand op de 2e zondag van de maand samenkomen. 

Programma:
10.00 - 11.00 uur H. Mis in de Sint Lucaskerk (Zuiderparkweg 301, Den Bosch)
11.00 - 11.30 uur Ontmoeting met koffie/thee (Lucaszaal)
11.30 - 12.15 uur Bespreking evanglielezing, preek & praktische geloofszaken (huiskamer)

12.30 - 13.30 uur Lunch in Nieuwe Hagen voor eigen rekening, keuze uit warm of koud (Gervenstraat 2, Den Bosch) 

Graag tot dan! Hartelijke groet, Cens Bax. 06-23507067 of
via mail

DEN HAAG:

Sporen – jongerencontactgroep. Voor jonge mensen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar. (Zie hierboven). Informatie: via de website van de Bonifatiusparochie.

EINDHOVEN

“ T O G E T H E R ”  Wij zijn een groep gelovige singles uit Eindhoven en omgeving die regelmatig bij elkaar komen om samen leuke dingen te ondernemen. Enkele activiteiten zijn bv: bowlen, wandelen, kanoŽn, dierentuin, film, samen koken of ergens uit gaan eten…

Het is bedoeld voor dertigers en veertigers uit diverse kerkelijke achtergronden. Het geloof is de basis wat ons bindt. Mail voor meer informatie naar:  together1@chello.nl Of bel  040-2024382 (Michel).

NIJMEGEN:

Maria geboorte parochie met een speciaal programma voor 30-plussers.

MEERSSEN:

Eťn keer per maand worden er in de dagkapel van de Parochie St. Joseph-Arbeider, aan de Dominicus Hexstraat in Meerssen, aanbiddingsavonden gehouden. Van 20.00 uur tot 21.00 uur is er gelegenheid tot aanbidding van het Heilig Sacrament met zang, het uitspreken van voorbeden, maar ook veel tijd voor persoonlijk gebed. Het zijn eenvoudige bijeenkomsten met veel stilte. Aansluitend is er gelegenheid om in de pastorie nog wat na te praten. Iedereen is van harte welkom.

Voor informatie: aanbidding@home.nl

ROERMOND:

ORATIO is een gebedsgroep voor 30-plussers in Limburg, die inmiddels al heel wat jaren actief is. Wij komen in de regel om de veertien dagen op de vrijdagavond samen in Roermond om met elkaar te bidden, ons te verdiepen in het geloof, maar ook om elkaar te steunen en te stimuleren als “30-plussers” binnen onze vergrijzende kerkgemeenschap en geseculariseerde samenleving. 

Voor meer informatie kan men telefonisch contact opnemen onder telefoonnummer 077 – 4762480 of via e-mail: w.hukkelhoven@wanadoo.nl 

UTRECHT:

Lekenorde van de Teresiaanse Karmel.

Veel mensen hebben tegenwoordig interesse in spiritualiteit, velen verdiepen zich daar intens in.

Sommigen kiezen ervoor om alleen op weg te gaan, maar er is ook een mogelijkheid om met anderen op zoek te gaan. 
Samen kun je elkaar steunen, vormen, bemoedigen, uitdagen en inspireren en leer je de tijdsgeest te verstaan.

Wie geïnteresseerd is in de spiritualiteit van de Karmel kan vrijblijvend 1 bijeenkomst van de Lekenorde meemaken. 
Zo kun je al iets ervaren van deze vorm en of je op deze weg verder wilt gaan.

Het is ons gelukt om ook dit jaar weer een prachtig programma samen te stellen met als thema “Verdieping van je Relatie”. Het gaat uiteraard om je relatie met God. Heel duidelijk een Karmelitaans thema, want zoals Elia staan wij immers voor het Aanschijn van de Heer en trachten te leven in Zijn Tegenwoordigheid.
Het thema wordt belicht vanuit verschillende invalshoeken, maar blijft onuitputtelijk, omdat een relatie eigenlijk nooit af is. Een goede relatie is steeds weer anders, nieuw en fris. Er is moed voor nodig om “er bij te blijven”. Zo ook in je relatie met God. Gooi je schroom, excuses en angst van je af en “vaar naar het diepe” (Luc. 5:4). Ter bemoediging staat er alvast meermalen “Vreest niet” in de Bijbel geschreven. 
Verdiep daarom samen met ons je relatie, in grenzeloos vertrouwen, groeiend naar een nieuwe gestalte, de gestalte van Christus (Gal.4:19).

Mocht u interesse hebben om eens vrijblijvend een bijeenkomst mee te maken, neemt u dan contact op met onze contactpersoon:

Paula Maria Tassel OCDS, Tel.nr.: 030-6377017

ZEVENAAR:  

Dit jaar gaan we de brieven van Paulus lezen tijdens diverse bijbelavonden. Hieronder volgt een uitleg.

De brieven van Paulus zijn de oudste teksten in het Nieuwe Testament. Ze zijn eerder geschreven dan de EvangeliŽn.

Paulus heeft Jezus niet gekend zoals de Apostelen. Hij heeft de eerste christenen zelfs vervolgd. Toch werd hij op enig moment sterk gegrepen door Jezus Christus. Hoewel hij maar moeilijk aansluiting vond bij de jonge kerk, heeft hij tijdens lange rondreizen kerkgemeenschappen gesticht.

De brieven die hij aan deze gemeenschappen schreef, werden niet alleen overgeschreven voor andere gemeenschappen, ze werden opgenomen in de bijbel. En zo is het gedachtegoed van Paulus tot op vandaag van grote betekenis geweest voor het Christendom. De periode van 28 juni 2008 tot en met 29 juni 2009 is uitgeroepen tot het Paulus jaar. 

Tijdens vier woensdagavonden gaan we kennismaken met Paulus, de kerk in zijn tijd en de brieven die hij schreef. 

De data zijn: 10 september, 22 oktober, 26 november en 17 december 2008. 

De avond staat onder leiding van Pastor Daggenvoorde. De avonden worden gehouden vanaf 20.00 uur in het Parochiecentrum aan de Kerkstraat in Zevenaar. 

Wij kijken uit naar de avonden en hopen jullie daar te zien. Groeten, Carla Pelgrom. Tel.nr. 0316-529745.
 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page