HOME AGENDA CONTACT    
 

   

Parallelprogramma van de Wereld Jongerendagen 2008 in Baarlo (L)

Gezellig en verdiepend programma op Nederlandse bodem tijdens de WJD 2008, Sydney (AUS).


Op deze en gelinkte pagina's gaat in de komende tijd het opzetten van een parallelprogramma van de Wereldjongerendagen (WJD) 2008 van start. In Nederland!

Iedereen tussen de 16 en 30 jaar is welkom op de Wereldjongerendagen 2008 in het Australische Sydney. Het is een katholiek evenement, maar jongeren van alle geloofsovertuigingen zijn van harte welkom.

Maar nu ben je de 30 gepasseerd!

Met het parallelprogramma WJD 2008 pogen wij mee te leven met alle jongeren in Sydney. Hoe, dat lees je hier....

Wil je toch naar Sydney als 30-plusser?
Als begeleid(st)er van Nederlandse jongeren? De kansen zijn minimaal dat deze optie nog mogelijk is, maar je kunt natuurlijk altijd informeren via wjd@jongkatholiek.nl 

Programma voor de jongeren (18-30 jaar) in Sydney.

Een feestje voor alle jonge christenen wereldwijd. Van 10 tot 13 juli vindt het WJD-voorprogramma plaats in de verschillende bisdommen rondom Sydney. Op 14 juli reist iedereen naar Sydney, waar op 15 juli de spectaculaire opening van de WJD plaatsvindt. Hoogtepunten uit het programma zijn de verwelkoming van de paus op 17 juli, de avondwake onder de sterrenhemel van Sydney op 19 juli en de slotviering op 20 juli. Naast het grote jongerenfestival, met tijd voor ontmoeting en verdieping van je geloof, kun je aan een uitgebreid cultureel programma deelnemen. Kijk bij "thema en programma" om meer te lezen over het programma de reisinitiatieven waar je uit kunt kiezen (inmiddels is de uiterlijke inschrijfdatum gepasseerd. de organisatie beraad zich nog op jongeren, die hun vakantie niet konden vastleggen op het werk voor het sluiten van de inschrijfdatum). Heb je een handicap of beperking die het volgen van het programma moeilijker maken? Informeer dan naar de mogelijkheden om met extra zorg en begeleiding toch naar Sydney af te reizen. 

Speciale gast van de WJD is paus Benedictus XVI. Hij vindt het evenement van groot belang voor het bepalen van de koers van je geloof en leven.

Thema

Het thema voor de Wereldjongerendagen 2008, gekozen door paus Benedictus XVI, is de Bijbeltekst uit Handelingen 1 vers 8: ‘Wanneer de Heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en mijn getuigen zijn.’

Het boek Handelingen heet in het Engels Acts. Hand.1v8 is dus simpelweg ActIv8. Heb het lef om je geloof te laten zien. Wees jezelf, deel met elkaar en ervaar de kracht die van jong geloof uitgaat! De woorden uit Handelingen 1 vers 8 sprak Jezus na zijn dood en wederopstanding, vlak voor Hij ten hemel opgenomen werd. De tekst geeft als het ware de geboorte van de Kerk weer.

Kracht... waarvoor?
Jezus’ leerlingen hadden Hem gevraagd naar de tijd waarin IsraŽl in ere hersteld zou worden. Zijn woorden ‘Je zult kracht ontvangen wanneer de Heilige Geest over jullie komt’ waren verrassend: ze verwezen naar een nieuwe betekenis van het woord ‘kracht’. Jezus belooft een ander soort ‘kracht’ om de Joden te helpen onder het juk van de Romeinse bezetting uit te komen. De kracht die Hij hen belooft te schenken is de Geest van God zelf, die het mogelijk maakt om te veranderen. Zonder deze Geest kunnen we niet leven in navolging van Jezus. Lees verder...                      Bron www.jongkatholiek.nl

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page