HOME AGENDA CONTACT LINKS ARCHIEF
 

R.K. PLATFORM 30+

 

Waarom bestaat er een platform30+? En wie zitten daar achter?

Platform30+ is een collectief van 30+ jongeren, die actief zijn met hun geloof in Jezus Christus vanuit de Rooms Katholieke traditie. Bij hen leeft er een behoefte om - samen met leeftijdsgenoten - zich nader te verdiepen in het geloof, als ook gelegenheden voor ontmoeting en ontspanning te zoeken. Dit in de drukte van het allerdaags bestaan.

Het platform30+ is een basis, een platform. Een paraplu waaronder activiteiten voor de doelgroep 30+ en 40+ verzameld kunnen worden. Van 30-plussers, voor 30-plussers. Onze activiteiten zijn gemaakt vanuit ons geloof in Jezus Christus. Geloofsverdieping, lezingen, meditatie en aanbidding, maar ook gezellig uitstapjes zijn mogelijk. Om elkaar eens goed te leren kennen. Ook activiteiten van derden voor deze doelgroep kunnen in de agenda van de website opgenomen worden. Waar wij activiteiten kennen, zullen wij deze vermelden. Maar je kunt ook zelf activiteiten, gebedsgroepen, gezelligheidsgroepen e.a. aanmelden. De activiteiten staan open voor een ieder, die de r.k. identiteit respecteert.

Dit collectief kent los-vaste medewerkers op het gebied van de administratie, website, nieuwsbrief, financiën en activiteitenvoorbereiding en -begeleiding. Het platform30+ staat onder leiding van onze geestelijke leidsman, pastoor Otto, pastoor in Limburg.

De stand van platform30+ op de jongerendag 2007 in Den Bosch

Het collectief platform30+ heeft geen vast bestuursorgaan. Wel is er twee keer per jaar overleg met een adviesraad. Hiervoor vragen wij 30-plussers, die een of meerdere activiteiten hebben bijgewoond, die een opbouwende mening hebben en/ of ons kunnen adviseren over vernieuwende of verbeterende elementen.

Ondanks dat het platform30+ zich richt op 30- en 40-plussers (27 t/m 45 jaar) en de specifieke (geloofs)vragen en zaken die deze leeftijdsgroep bezighoudt, is een exacte leeftijd van veel minder belang. Aarzel dus niet om je aan te melden voor een activiteit, ook al ben je ouder of jonger, als een programma je aanspreekt.  

Het platform30+ staat onder de bescherming van onze patroon, de heilig Johannes de Doper (Johannes de Voorloper). Je vind hem terug als onderdeel van het Isenheimer altaar: "de kruisiging", geschilderd door Matthias Grünewald in het begin van de 16e eeuw. Johannes de Doper die ons wijst op de grootheid van Jezus; het Lam Gods (Agnus Dei), dat wegneemt de zonden van de wereld.

Luister naar een interview, uitgezonden op
in febr. 2009.

 

Wel eens gehoord van de dolende dertiger?

Google hier maar eens op! Je zult verbaasd staan wat je er leest. Juist bij de dertiger (nog niet lang geleden kende we de veertiger in de mid-life crisis) hebben veel veranderingen in het leven plaatsgevonden. Veranderingen - en zeker een (groot) aantal, positieve maar ook negatieve, en het liefst allemaal tegelijkertijd - leiden tot geestelijke onrust. 

Er is een onmetelijk aanbod van hulpverleningsprogramma's op internet te vinden. Zelden tot nooit zijn deze gebaseerd op onze basis: het bestaan van God en zijn bemoeienissen met, en zijn liefde voor jou persoonlijk. Dat is jammer, want Hij is nou net de enige die je rust kan brengen in je drukke bestaan. En je kan begeleiden bij de keuzes die nog gaan komen. Heb je er nog iets extra's bij om eens over na te denken ;-)

Leef je al vanuit een geloof in Jezus Christus? Misschien is het wat verwaterd. Ga je met kerst naar de H.Mis. Of ben je juist actief betrokken bij de kerk en in de parochie. Of bij een beweging. We heten je van harte welkom op een van de activiteiten. En ook als je een activiteit op geloofsgebied of een gezellig samenzijn wilt organiseren, neem dan contact met ons op. Of je organiseert al activiteiten? Ook dan is het fijn als je contact met ons opneemt. We hoeven tenslotte niet het wiel opnieuw uit te vinden!

Ken je Jezus Christus nog niet maar wil je meer over hem weten, ook dan ben je van harte welkom. We adviseren je ook om eens kennis te maken met Jezus door een r.k. Alpha cursus, die op diverse locaties in het land worden gegeven. Of bij je thuis met de internetcursus 'Waarom Jezus?' 

De Rooms-Katholieke Kerk (wikipedia).  En nog meer bruikbare links. 

 

bron: KJD 2011 met dank aan broeder Fer, Franciscaan.

Van harte welkom!  Het team van platform30+ 

website:  platform30plus.ontheweb.nl

Johannes de Doper, onderdeel van Isenheimer Altaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page