atc-kaartjes
         
 

In juni 2006 las ik in een van de hobbybladen voor het eerst over het maken van atc's en het ruilen ervan.
Dat zag ik meteen helemaal zitten, denkend aan al die in de loop van de jaren aangeschafte papiersoorten, servetten, stempels, ponsjes, stickers en andere hobbymaterialen, die ik ruimschoots in huis heb.
Ben dezelfde week nog begonnen met deze nieuwe hobby en inmiddels zijn al 200 series klaar met in totaal bijna 1500 kaartjes. Ook mijn man Hans heeft intussen 30 series gemaakt, die ik op deze site gewoon erbij zal plaatsen.

Wat zijn atc's?
De afkorting staat voor Artist Trading Cards, kunstzinnige kaartjes van een voorgeschreven formaat ( 6,4 x 8,9 cm.), die je in series van 3,4,5,6 of meer maakt en vervolgens met anderen ruilt bij zogenaamde swaps.
De contacten worden gewoonlijk gelegd via internet, waar nieuwsgroepen actief zijn en mensen via hun website laten zien welke kaartjes ze willen ruilen. Op de achterzijde staan telkens de gegevens van de maker met het e-mailadres, verder naam en nummer van de serie.
Alle technieken in het platte vlak zijn geschikt. Je kunt naar hartelust knippen, plakken, scheuren, ponsen, stempelen, borduren en stofjes, plaatjes, foto's gebruiken enz. enz.
De werkstukjes mogen niet verkocht worden, alleen geruild.

Onder 'swaps' staan de door mijzelf georganiseerde ruilonderwerpen.

   
 
     
     
home