Thuis

Genealogie

Familie De Vries

Familie Freisen

 
Ons eerste internetproject is de genealogie.
 
Het betreft de familiegeschiedenis van de familie van Mieleke. De eerste stamvader van de familie in Nederland is Johannes de Vries (bij 't Vossegat) in Leeuwarden. Hij is vanuit Westheim in Westphalen (Duitsland) verhuisd naar de Friese hoofdstad aan het eind van de achtiende eeuw. Zijn duitse naam was Johannes (Joseph) Freisen. Deze tak hebben we tot het begin van de achttiende eeuw kunnen achterhalen in het archief van het Erzbischöfliches Vikariatsamt in Paderborn, Duitsland.
Voor de duidelijkheid hebben we de bestanden van de Familie Freisen in een aparte subdirectory gezet.
 
Het merendeel van de gegevens hebben we gevonden in de archieven van de gemeente Leeuwarden en de archieven van de Tresoar, eveneens in Leeuwarden. Ook aanvullingen van diverse (verre) familieleden hebben bijgedragen tot een beter overzicht van de geschiedenis van de familie De Vries.
 
Nog een belangrijke gegevensbron die wij gebruikt hebben is de stamboom van de familie Brenninkmeijer die in 1952 is uitgegeven.
Als laatste bron noemen we het boek “Onze Familie” van F. Pouw (1994), waaruit we enkele gegevens over de familie Van der Linden hebben verkregen.
 
Met name willen wij Norbert de Vries danken. Hij is jaren geleden begonnen met het verzamelen en ordenen van de gegevens. Aan de hand van deze gegevens hebben wij het onderzoek voortgezet.
 
De gegevens van de nog levende personen zijn voorlopig van de website verwijderd. De Wet op de Bescherming Persoonsgegevens stelt duidelijke eisen aan de het publiceren hiervan. Van de reeds overleden personen worden wel de gegevens vermeld, omdat die niet onder deze wet vallen. Zie ook bij Wazamar.
 
Voor eventuele opmerkingen en aanvullingen kun je altijd bij ons terecht.
 
 
Deze pagina's zijn gemaakt met Aldfaer, hèt gratis genealogieprogramma.