Logo - elektraklus.nl

www.elektraklus.nl

Biedt meer dan informatie

Besparings tips

Algemeen Spaarlamp

Op elektra gebied is er ook veel te besparen op energie en/of kosten.

Verlichting

Verlichting energieverbuik

Door de huidige gloeilampen te vervangen door andere lichtbronnen kan men relatief veel besparen.
De gloeilamp is te vervangen door halogeen, spaarlamp of nog beter de LED lamp. Het is natuurlijk wel van het armatuur afhankelijk welke licht bron geschikt is. Zit er een dimmer tussen dan moet men opletten of de lamp ook geschikt is voor de gebruikte dimmer.

Fabeltje

Het is overigens een fabeltje dat het beter en zuiniger is om een TL/spaarlamp langer te laten branden dan nodig is. Het is met de huidige technologie niet nodig. Als een TL buis meer dan 1 minuut zinloos aan staat is het al de moeite om het uit te doen. Het onnodig laten branden van verlichting kan al aardig wat op leveren.

Buitenverlichting

Als u buiten verlichting voor de veiligheid heeft is het misschien raadzaam om met sensoren te werken. Deze gaan alleen aan als het nodig is bijvoorbeeld bij beweging* of als u toch liever de gehele dag licht wil hebben zijn er ook dag en nacht sensors verkrijgbaar zodat de lamp alleen aan gaat als het donker is. Dit kan eventueel in combinatie met een tijdklok.

*Tip: Inbrekers houden niet van plotseling aan gaande lichten.

Ledverlichting

Door de verlichting te vervangen door led-lichtbronnen kunt u veel bsparen.
Zie ook pagina: Verlichtingsbron vervangen door led

webshop

Kijk ook in onze webshop wat de verlichting mogelijkheden zijn.

Koelkast en diepvries ontdooien

getekende vintage koelkastHet op tijd laten ontdooien van de vriezer is ook een goede besparing dit kost geen investering maar alleen wat moeite Hoewel er tegenwoordig bijna geen vriezers worden verkocht zonder automatische ontdooiing.

Hoe gaat men te werk van het ontdooien van een vriezer. U haalt alle diepvries producten uit de vriezer. En plaatst als het mogelijk in een andere vriezer. Als het niet mogelijk is kan het ook een goed werkende koelbox. Als u het in een koelbox wil bewaren is het raadzaam om de vriezer van tevoren extra koud te zetten zodat u wat langer de tijd heeft. Hier in is het natuurlijk niet lang houdbaar dus moet er snel gewerkt worden.
Als u de producten veilig heeft gesteld. zet u de vriezer uit. u vangt indien mogelijk het water op in een bak. Als het goed ijsvrij is maakt u de vriezer droog. Dit laatste is belangrijk om aangroei van ijs te voorkomen. Als de vriezer klaar is voor gebruik plaatst u de producten weer terug. en vergeet de vriezer niet aan te zetten.

Tips

Tips die besparing kunnen opleveren zonder comfort in te leveren.
Het zo min mogelijk gebruiken van apparatuur kan ook aardig wat leveren.
Het gebruik van een droger kost aardig wat een was lijntje buiten of op zolder kost in verhouding niks.
Het gebruik van een Airco beperken, zet indien mogelijk een raam/deur open.

De grootste verbruiker

Wat de meeste mensen niet weten is dat de koelkast op nummer 1 staat voor het elektragebruik.
Dit komt doordat deze dag en nacht aan staat en dus stroom verbruikt.

Verwarming/apperatuur vervangenGetekende elektrische verwarmings connector

Het vervangen van de apparatuur door een zuiniger apparaat. behoord natuurlijk ook tot de mogelijkheden om te besparen. Bij voorbeeld een CV ketel uit de jaren 70 gebruikt gemiddeld 15 % of meer, dan de huidige ketel.

Alternatieve verwarming

Door dat we van het gasafmoeten. zijn we op zoek naar alternatieven voor de huidige CV ketel. Er zijn diversen vormen van verwarming mogelijk. Welke het beste bij uw situatie past kunt u het beste bij een erkend installateur informeren.

Webshop:

Logo - Novium-Specials

Specialist in
PHILIPS logo

 

Volg ons via:

© 2005- www.elektraklus.nlDisclaimer SitemapPowered by: Pop3Webdesign