Logo - elektraklus.nl

www.elektraklus.nl

Biedt meer dan informatie

Verlichtingsbron vervangen door led

Wat is led?

Led-comtrole lichtjes in diversen kleuren

Led controle lichtjes

Led is een afkorting van light emitting diode. Vroeger waren ze alleen verkrijgbaar in de kleuren rood, groen en violet. De ledjes werden toen ook alleen gebruikt in apparatuur zoals bijvoorbeeld in de videorecorder of geluidsapparatuur. En de violet wordt nog steeds gebruikt in de afstandsbediening. Het geeft voor de mens een onzichtbaar lichtsignaal af. Door dat lichtsignaal snel aan en uit te laten gaan ontstaat er een code (een soort morse) die door een ontvanger gelezen wordt en het apparaat de commando uitvoert.

Ontwikkeling

De ontwikkeling van de huidige ledlampen is zo danig dat bijna alle lichtbronnen zijn te vervangen door een led lichtbron. Ledlampen zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar, zoals in deze webshop is te zien.

Besparing

Met ledverlichting kan er aanzienlijk worden bespaard. Echter is het natuurlijk afhankelijk welke lichtbron er vervangen wordt door ledverlichting. Er zijn legio mogelijkheden.

Dimmen

Webshop:

Webshop- Novium-specials - Specialist in PHILIPS verlichting

Ledlampen zijn niet altijd dimbaar. Dit hangt van het type af. Het staat aangegeven op de lamp als deze dimbaar is.
Maar ook de lichtdimmer moet geschikt zijn. Dat staat in de codering moet staan met L of LED, in de codering kan ook C en/of R staan. Dit staat voor het typevorm dimmer. Er zijn diversen soorten dimmer die werken op hun eigenmanier. Alleen bij led en/of via trafo aangesloten lampen hebben hun eigen type dimmen nodig. Staat het er niet bij is de kans groot dat de lamp niet goed functioneert en zelfs schade kan aanrichten(C, R en L of LED)

Lichtbron vervangen

webshop

Kijk ook in onze webshop voor nog meer mogelijkheden. Er is meer dan ledverlichting.
Echter is de energie en milieuvriendelijkheid buitenbeschouwing gelaten

Passende armatuur

Helaas is er niet voor elk armatuur een passende oplossing. De model van de Ledlamp in combinatie van het armatuur bepalen veel of het ook past in de armatuur. Of te wel niet voor elk armatuur is de Ledverlichting de oplossing om deze te vervangen voor een Ledlamp. Vooral bij armaturen die worden gevoed doormiddel van een voorschakelapparaat of transformator. Kan het zijn dat deze niet vervangen kan worden door Ledverlichting. Daar is ook niet 123 een oplossing voor. Het is mede afhankelijk van het armatuur of het zinvol is, om de transformator of voorschakelapparaat te vervangen voor een geschikte versie.
Het is te specialistische om er een antwoord op te geven. Daarvoor verwijs ik u ook door naar de verlichting speciaalzaak. Die kunnen het bekijken of het mogelijk is. Mocht het niet mogelijk is , zit er niks anders op dan de armatuur (eventueel in combinatie met een transformator) te vervangen.

De gloeilamp en halogeenlamp

Bij deze lampen levert het meeste op. Het is bijna altijd mogelijk om een gloeilamp te vervangen door een ledlamp. Alleen als er een lichtdimmer tussen zit moet de dimmer geschikt zijn voor de ledlamp.

Spaarlamp

Door de spaarlamp te vervangen door een ledlamp is er ook een besparing mogelijk.
Alleen is dat minder als bij een gloei- of halogeenlamp.

Getekende spaarlamp

Tl-buis

Zelfs een tl-buis is te vervangen door een led-buis. Daar moet iets meer mee gebeuren dan alleen een buis te vervangen. Het kan op 2 manieren de makkelijkste manier is de starter vervangen door de bijgeleverde dummy. De meeste besparing wordt gerealiseerd door het voorschakelapparaat(vsa) los te koppelen.

Milieu

Buiten de besparing om is het ook milieu vriendelijker om de spaarlamp en tl-buis te vervangen door een led versie. Want de spaarlampen en tl-buis bevatten zeer schadelijke stoffen. Die de led lamp niet heeft en de led lamp gaat langer mee. Waardoor ze minder vaak hoeven te worden te vervangen.
Zoals voor alle (kleine) apparaten mogen de ledlampen, tl-buizen en spaarlampen niet in de vuilnisbak, maar moeten ze apart worden aan geboden bij de speciale inleverpunten. Zoals bij uw verkooppunt of milieudepot/afvalverwerker.

Webshop:

Logo - Novium-Specials

Specialist in
PHILIPS logo

 

Volg ons via:

© 2005- www.elektraklus.nlDisclaimer SitemapPowered by: Pop3Webdesign