Ton van Lankveld


Introductie

Ik ben geboren, getogen en leef nog steeds in een dorp in Noord Brabant, aan de rand van het Peelgebied. Om mijn dagelijks brood te verdienen werk ik als Technisch Illustrator voor een groot electronicabedrijf.

In mijn vrije tijd lees ik veel. Mijn stripverzameling telt al meer dan tweeduizend albums, voornamelijk Europese. Verder lees ik vooral populair wetenschapelijke bladen. Mijn interesses gaan uit naar technologie, astronomie, ruimtevaart, geschiedenis en alles wat daarmee samenhangt.

Met enige trots kan ik melden dat ik bijna alle (Engelstalige) boeken bezit uit de Discworld-serie van Terry Pratchett.

In 1999 kwam ik tot de ontdekking dat ik vrij aardig kan schrijven. Tot nu toe heb ik alleen nog maar fan fiction geschreven, maar ik hoop nog eens de inspiratie tot een eigen verhaal te vinden. Wat ik tot nu toe heb geschreven vindt je hier.

Updates

Ik verwacht niet dat ik deze pagina vaak zal updaten. Zoveel veranderd er namelijk niet in mijn rustige leven.

Laatste update van deze pagina: 15 augustus 2009.

Websites

Toen ik deze site ging bouwen kende ik niets van HTML. Laat staan Style Sheets (stijlbladen). Mijn eerste opzet was dan ook helemaal in HTML, met daarin de opmaak. Het werkte en alles was goed. Totdat ik wat dingen wilden veranderen, zoals het lettertype en wat kleuren. Ik had weinig zin om al die wijzigingen in elk van de, inmiddels tiental, pagina's te doen. Daarom ben ik me maar eens in Style Sheets gaan verdiepen.

Sindsdien heb ik wat kennis opgebouwd, vooral over het met de hand coderen. Ik die (bijna) alles in "gedit" van Linux of Notepad++ (Kladblok).

Voor een vriend heb ik wat pagina's gemaakt op www.evoluon.org. Wat ik gedaan heb is de "Wegwijzer" (Guide) en het deel "Kunst in het Evoluon" (Art in the Evoluon).

Ook ben ik lid van de Werkgroep Websites van de Hobby Computer Club (HCC), afdeling zuid-oost Brabant. Hier probeer ik het hedendaagse site coderen (XHTML, CSS en Webtoegankelijkheid) wat te promoten. Bij deze de aantekeningen van een paar lezingen die ik heb gegeven:

De volgende sites heb ik onworpen en gebouwd. Al is design niet mijn sterkste punt.

Buffy the Vampire Slayer

Kijk eens naar mijn BtVS-site Buffy's Dutch Knight.

Dit was een van mijn favorite tv-series en de inspiratiebron voor mijn verhalen. Hier vindt je behalve mijn fan fiction ook nog een (bijna) volledig overzicht van de comics die over deze serie zijn verschenen.

Onderaan die pagina staan nog een paar bruikbare links over dit onderwerp.

Favoriete Links

Illustraties van Corona Zschusschen
Een verzameling schetsen en illustraties gemaakt door Corona. (Engelstalig)
Eppo Strips
De hofleverancier van stipalbums en comics voor mijn niet geringe verzameling.
Archeon Online
Een historisch themapark. Met gebouwen uit de prehistory, Romeinse periode en middeleeuwen.
ESA Portal
Het laatste nieuws van de European Space Agency over ruimtevaart en astronomie.
Universe Today
Het laatste nieuws over ruimtevaart en astronomie.
Hubble Space Telescoop
De mooiste plaatjes uit het heelal, dankzij de ruimtetelescoop.

Heb je op- of aanmerkingen, virtuele schouderklopjes of dergelijken, stuur me dan even een mailtje.