Buffy Specials Archive

Publisher: Dark Horse Comics

Buffy the Vampire Slayer Special

Title: Chaos Bleeds
Writers: Christopher Golden and Tom Sniegoski
Penciller: Cliff Richards
Inker: Will Conrad
Published: June 2003

Go to a sample picture

De vampiercowboy Lyle Gorch (Seizoen 2, "Bad Eggs") bezoekt met zijn familie Sunnydale. Vreemd genoeg leeft zijn broer nog en kent hij de Slayer niet. De eerste ontmoeting tussen hen en de Scoobies wordt voortijdig afgebroken omdat de zon opkomt.
Tegen de tijd dat de nacht weer valt, heeft Giles ontdekt dat de Gorch's uit een alternative tijdlijn komen. Samen met Willow en Tara sluit hij de magische doorgang tussen de twee werelden en zendt alle overlevende wezens terug naar hun eigen realiteit.

Annual 2004

Publisher: Pedigree Books Limited
ISBN: 1-904329-12-8
First Edition: October 2003
Dimensions: 22.5 x 30.5 cm, hardcover
Collection of the comics Willow & Tara; Wilderness and the Jeff Matsuda intro of Broken Bottle of Djinn.

Tales of the Slayers #1

Title: Broken Bottle of Djunn
Writers: Jane Espenson and Douglas Petrie
Pencillers: Jeff Matsuda and Gene Colan
Published: October 2002

Go to a sample picture

In één van de tweedehands kluisjes die directeur Snyder op de kop heeft getikt bevindt zich een vreemde fles. Hieruit verschijnt een grote groene geest met weinig goeds in zin. Buffy weet de nieuwkomer door een magische poort te jagen die Willow heeft geopend.
New York, 1937. De Amerikaanse Geheime Dienst vraagt de Slayer om een Duitse spion helpen te vangen. In een gevecht doodt ze de Nazi, en komt daarmee in het bezit van een fles. Een groene geest ontsnapt hieruit, en het kost haar veel moeite hem weer in zijn glaze behuizing te stoppen. Ze bergt hem hierna veilig op in een bagagekluis.

Willow & Tara

ISBN: 1-56971-905-5
First Edition: April 2003
Foreword by Amber Benson!
Collection of the comics WannaBlessedBe, Wilderness and the short story Demonology Menagerie.

Title: Demonology Menagerie
Writer-penciller-inker: Andi Watson

Sorry, no sample picture

Willow en Tara leren dat je niet moet toveren èn met je GameBoy spelen. Dan komen de elektonische slechterikken tot leven. Zodra Willow de batterijen heeft verwijderd, is het einde spel.

Willow & Tara

Title: Wilderness, part 1 of 2
Writers: Amber Benson and Christopher Golden
Penciller: AJ
Inker: Derek Fridolfs
Published: July 2002

Go to a sample picture

Tijdens een vakantie naar het noorden komen Willow, Tara en Dawn in een houthakkersdorp terecht. Daar horen ze geruchten over moorddadige bosdieren. De verleiding om dit te onderzoeken is gewoon te groot.
> In het bos ontdekt het trio dat de dieren zich verzetten tegen de vernietiging van hun leefomgeving, maar voor de heksen is het snel duidelijk dat hier duistere machten aan het werk zijn. De bosfeeën vertellen hen dat ze onder invloed staan van een zekere Jack.

Willow & Tara

Title: Wilderness, part 2 of 2
Writers: Amber Benson and Christopher Golden
Pencillers: AJ and Klebs
Inkers: Derek Fridolfs and Fabio Laguna
Published: September 2002

Go to a sample picture

De koning van het woud, Jack, heeft de mensen die de bomen kappen de oorlog verklaard. Willow, Tara en Dawn doe er alles aan om het aantal slachtoffers te beperken. Ze weten de boselfen ervan te overtuigen dat geweld niet de oplossing is. Gezamelijk kunnen ze Jack stoppen.
Met wat tovenarij schermen ze het hart van het woud af van de mensenwereld.

Haunted

ISBN: 1-56971-737-0
First Edition: September 2002
Collection of the 4 comics.

Haunted #1

Writer: Jane Espenson
Penciller: Cliff Richards
Inker: Julio Ferreira
Published: December 2001

Go to a sample picture

Na Graduation Day waart de geest van burgemeester Wilkins III door Sunnydale. Helemaal machteloos is hij niet. Zo kan hij Faith in de dromen van Buffy introduceren, en zelfs de controle van een dood lichaam overnemen. Na wat experimenteren vindt hij een lijk dat aan zijn eisen voldoet. Het is al bezet door een vampier, maar dat is alleen maar een pluspunt.

Haunted #2

Writer: Jane Espenson
Penciller: Cliff Richards
Inker: Julio Ferreira
Published: January 2002

Go to a sample picture

Buffy heeft het zwaar tegen de vampier die de geest van wijlen burgemeester Wilkins herbergt. Even ziet het er slecht voor haar uit, maar Giles en Xander schieten te hulp. Wat de Watcher op een verblijf in het ziekenhuis komt te staan.
Terwijl Buffy bij Giles waakt gaan Willow, Oz en Xander op onderzoek uit. Aan een groepje militairen op de campus van de universiteit besteden ze weinig aandacht.
Ondertussen valt Buffy in slaap en vindt zichzelf weer terug in de droomwereld van Faith. Hier bepaalt de donkerharige Slayer de regels. In plaats van zelf tegen Buffy te strijden, haalt ze er Angelus bij. Deze weet de blonde Slayer uiteindelijk met Faith's mes dodelijk te verwonden.

Haunted #3

Writer: Jane Espenson
Penciller: Cliff Richards
Inker: Julio Ferreira
Published: February 2002

Go to a sample picture

De geest van wijlen burgemeester Wilkins vindt een nieuwe vampier die hij kan overnemen. Al snel ontdekt hij Buffy, maar in plaats van haar onmiddelijk aan te vallen, wil hij eerst Willow als voorafje nemen. Deze weet zich echter met een toverspreuk in veiligheid te brengen.
Vlak voordat hij alsnog Buffy kan bespringen wordt de vampier door leden van de Initiative overmeesterd, en in hun ondergrondse hoofdkwartier gebracht.

Haunted #4

Writer: Jane Espenson
Penciller: Cliff Richards
Inker: Julio Ferreira
Published: March 2002

Go to a sample picture

In het ondergrondse laboratorium van de Initiative wisselt de geest van burgemeester Wilkins nog eens van lichaam. Dankzij zijn nieuwe demonische klauwen vecht hij zich een weg naar buiten. Één van de gewonden is soldaat Adam.
Via de droomwereld lokt Faith Buffy naar haar appartement, maar deze keer ook lichaamlijk. Daar vindt het burgemeester-monster de Slayer die verantwoordelijk is voor zijn dood. Zelfs het verlies van zijn hoofd kan hem niet stoppen.
De cavalerie verschijnt in de vorm van Xander en Willow. Buffy's vriendin is al tot de conclusie gekomen dat een kwaadaardige geest van lichaam naar lichaam springt. En daar heeft de Wicca wel een remedie tegen. Een toepasselijk ritueel scheidt de geest van Wilkins III voorgoed van een stoffelijk lichaam.
Terwijl de drie vrienden ieder hun eigen plannen hebben voor de zomer, probeert Dr. Maggie Walsh, in kamer 314, de verminkte Adam in leven te houden.

Lost and Found

Writer: Fabian Nicieza
Penciller: Cliff Richards
Inkers: Joe Pimentel and Will Conrad
Published: March 2002

Go to a sample picture

Alle Scoobies proberen, met meer of minder succes, over de dood van Buffy heen te komen.
Op de bouwplaats waar Xander werkt wordt een vreemde kist gevonden. Even later ontsnapt de demone die daarin zat gevangen. Haar naam is Veeya en een oude bekende van Anya, uit haar Anyanka-periode.
Veeya versterkt het verdriet van de Scoobies om zich te voeden met hun wanhoop. Gelukkig heeft Dawn de truk door, en door de anderen over te halen aan de gelukkige tijden met Buffy te denken, overwinnen ze de demone. En daarmee ook hun eigen donkere stemming.

Buffy/Angel

Title: Past Lives
Writers: Christopher Golden and Tom Sniegoski
Pencillers: Christian Zanier and Cliff Richards
ISBN: 1-56971-552-1
First Edition: July 2001

Go to the sample pictures

See the comics; Angel #15, Buffy #29, Angel #16 en Buffy #30.

Tales of the Slayers

ISBN: 1-56971-605-6
First Edition: November 2001

Title: Prologue
Writer: Joss Whedon
Penciller: Leinil Francis Yu
Inker: Dexter Vines

Sorry, no sample picture

De First Slayer vecht alleen tegen de vampiers, maar wordt door de mensen net zo gevreesd.

Title: Richteous
Writer: Joss Whedon
Penciller-inker: Tim Sale

Sorry, no sample picture

Een middeleeuwse Slayer verdedigt haar stad tegen een horde vampiers. Totdat ze als heks wordt verbrand. Dan is er niemand meer die de stedelingen kan redden.

Title: The Innocent
Writer: Amber Benson
Penciller-inker: Ted Naifeh

Sorry, no sample picture

Tijdens de franse revolutie jaagt de Slayer, op aanwijzingen van haar minaar, op een aristocratische vampier. Nadat ze hem met een staak heeft neergestoken, blijkt het een mens te zijn. Ze is bedrogen.

Title: Presumption
Writer: Jane Espenson
Penciller-inker: P. Craig Russell

Sorry, no sample picture

Een begerenswaardige jongeman verschijnt op een High Society bal en haalt een jonge vrouw over om met hem buiten van de nacht te genieten. Zij blijkt een vampier te zijn en hij geen man, maar de Slayer.

Title: The Glittering World
Writer: David Fury
Penciller-inker: Steve Lieber

Sorry, no sample picture

In Calefornie, ten tijden van het wilde weste, roeit de Slayer een stadje met vampiers uit. Later sticht een man daar weer een nieuwe plaats. Zijn naam is Richard Wilkens.

Title: Sonnenblume
Writer: Rebecca Rand Kirshner
Penciller-inker: Mira Friedmann

Sorry, no sample picture

In de nazietijd ontdekt een duitse Slayer dat het Kwade niet alleen uit bovennatuurlijke monsters bestaat.

Title: Nikki Goes Down!
Writer: Doug Petrie
Penciller-inker: Gene Colan

Sorry, no sample picture

De Slayer uit het New Yorkse Harlem ontdekt dat een machtige ondode een reuzachtige vampiervleermuis de stad in heeft gesmokkeld. In de lucht kan ze het niet verslaan, maar wel in de tunnels van de metro.

Title: Tales
Writer: Joss Whedon
Penciller: Karl Moline
Inker: Andy Owens

Sorry, no sample picture

Fray is de Slayer, maar mist de mystieke link met haar voorgangers. Totdat ze een oude kamer vindt, vol met boeken over de vorige Slayers.

Oz

ISBN: 1-56971-569-6
First Edition: June 2002
Collection of the 3 comics.

Oz

Title: 1 of 3
Writer: Christopher Golden
Penciller: Logan Lubera
Inker: Craig Yeung
Published: July 2001

Go to a sample picture

Oz heeft Sunnydale en zijn geliefde Willow verlaten.
Vrienden van Giles verlenen hem in Hong Kong onderdak. Aangezien hun gastvrijheid ernstig op de proef wordt gesteld door de wolf in hem, besluit hij zijn tocht naar Tibet voort te zetten.
Een vriendelijke demon, Wuxi, beheerd een magische sneldienst die Oz, en het demonsiche meisje Jinan, in een ogenblik naar zijn reisdoel brengt.
Helaas blijkt dit mysterieuze land aan de rand van het Himalaya, niet zo rustig te zijn als de jongeman gedacht had.

Oz

Title: 2 of 3
Writer: Christopher Golden
Penciller: Logan Lubera
Inker: Craig Yeung
Published: August 2001

Go to a sample picture

Vlak voordat Oz en Jinan's aankomst, is het klooster geplunderd door het demonenleger van Muztag.
De enige monnik die gevangenschap, of erger, heeft weten te voorkomen, is bereid de jongeman met zijn inner-wolf-probleem te helpen.
Bij de eerstvolgende volle maan blijkt dat minder gemakkelijk dan gedacht.

Oz

Title: 3 of 3
Writer: Christopher Golden
Pencillers: Logan Lubera, Valentine de Landro and Herb Apon
Inker: Helen Bach
Published: September 2001

Go to a sample picture

De vazalen van Muztag keren naar het klooster terug om de oude meester Shantou te ontvoeren.
Oz en Jinan begeven zich op weg naar het kasteel van deze demonheer. Onderweg sluiten zich een paar moedige mannen bij hen aan.
Hordes demonen doen vergeefse pogingen de kleine groep te stoppen. In de burgt blijkt de gevangen Shantou minder weerloos te zijn dan gedacht, zodra hij in een weerwolf veranderd. Dit geeft Oz de inspiratie om zijn eigen inner-wolf tevoorschijn te laten komen. Dit is teveel voor Muztag, en de schrik van Tibet sterft onder de klauwen van een Amerikaanse weerwolf.
Nu hij zijn verandering kan controleren, vertrekt Oz om haar huis terug te keren. Naar een roodharig meisje dat nooit uit zijn gedachten is geweest.

Willow & Tara

Title: WannaBlessedBe
Writers: Amber Benson and Christopher Golden
Penciller-inker: Terry Moore
Published: April 2001

Go to a sample picture

De romantische picknick van Willow en Tara wordt verstoord door de enthousiaste wannabe-Wicca Caitlin Macklin. Maar de twee meisjes hebben geen behoefte om hun innige vriendschap met een ander te delen.
Het daaropvolgende experiment van Caitlin met een toverspreuk, roept de Keltische godin Morrigan op. Deze bezit de kracht om de natuur als wapen te gebruiken.
Dit kost al snel drie leden van de modieuze Wicca-groep het leven.
Om de overige leden te redden gaan Willow en Tara de confrontatie aan met de godin. Tegen hun gebundelde magie kan Morrigan echter niet op.
Hierna twijfelt niemand van de Wicca-groep nog aan het bestaan, of de kracht, van tovenarij.

Lover's Walk

Published: April 2001

Title: One Small Promise
Writers: Tom Fassbender and Jim Pascoe
Penciller: Cliff Richards
Inker: P. Craig Russell

Sorry, no sample picture

Na een romantisch etentje geeft Buffy Riley een zilvere ketting. De koele reactie van Mr. Finn ontlokt een pijnlijke woordenwisseling tussen de twee geliefden. Gelukkig kunnen ze zich afreageren op drie vampiers die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren.

Title: Punish Me With Kisses
Writers: Jamie S. Rich and Chynna Clugston-Major
Penciller-inkter: Chynna Clugston-Major

Sorry, no sample picture

Willow en Tara willen in een pension overnachten, maar daar hebben ze net last van een kijvend spoken echtpaar. Met de nodige diplomatiek, aangevuld met wat magie, weten de twee meisjes de echtelijke vrede weer te herstellen, en daarmee de twee spoken hun zielsrust te geven.

Title: Who Made Who?
Writer: Christopher Golden
Penciller: Eric Powell
Inker: Keith Barnett

Sorry, no sample picture

Spike roept Drusilla ter verantwoording voor haar ontrouw, nadat hij haar al dan niet menselijke minaars heeft gedood. Spike wil en kan haar niet delen, maar Dru heeft hem alleen maar gemaakt om mee te spelen. Tijd om op een rustige plaats tot bezinning te komen. De Hellmouth bijvoorbeeld.

Jonathan

Title: Codename: Comrades
Writer: Jane Espenson
Penciller: Cliff Richards
Inker: Andy Owens
Published: January 2001

Sorry, no sample picture

In deze wereld is Jonathan Levinson niet het sulletje van de school, maar een soort James Bond. Alleen dan nog een stuk beter.
Hij is een groep Russische vampiers op het spoor en vraagt Buffy en haar vrienden om hem te helpen. In deze schijnwereld is Jonathan een menselijke god, dus de instemming is unaniem.
Het onderzoek brengt het nieuwgevormde team in de riolen onder de stad, alwaar ze de ondode kameraden vinden. Dankzij Willow's onzichtbaarheidsspreuk, en Jonathan's ongeëvenaarde vechtkunsten, wordt dit nest bijters uitgeroeid. Giles overleeft het echter maar net.
's Nachts doolt een demon door de tuinen van Jonathan's landgoed. Het is de schepper van deze wereld, en hij wacht op zijn loon.

Ring Of Fire

ISBN: 1-56971-482-7
Writer: Doug Petrie
Penciller-inker: Ryan Sook
First Edition: October 2000

Go to a sample picture

Angelus heeft weer eens iets nieuws bedacht om zijn macht te vergroten. Hij wil de machtige demon Kelgor weer tot leven wekken.
Natuurlijk komen Buffy en haar vrienden hier achter. Alleen hebben ze weinig aan Giles. Hij rouwt om de moord op zijn geliefde Jenny.
Angelus, Spike en Dru's poging Kelgor te laten verrijsen wordt door Buffy verhinderd. Ze kan echter niet verhinderen dat de vampiers het lijk van de demon meenemen.
Nog voordat ze de achtervolging in kan zetten, wordt ze gearresteerd door, wat al snel blijkt, nep FBI-agenten. Gelukkig haalt een oude bekende, Kendra, haar uit de nor.
Tegen die tijd is Drusilla er in geslaagd om Kelgor alsnog tot leven te wekken. Dru beschouwt hem onmiddelijk als haar nieuwe vriendje, en laat Spike en Angelus vallen als bakstenen. Het helpt natuurlijk dat haar nieuwe vriendje een reusachtige vuurspuwende roofvogel als begeleider blijkt te hebben.
Het is niet dat de vampiers en de Scooby Gang samenwerken, ze vechten op een gegeven moment toevallig tegelijkertijd tegen Kelgor en zijn vogel.

Giles

Title: Beyond The Pale
Writers: Christopher Golden and Tom Sniegoski
Penciller-inker: Eric Powell
Published: October 2000

Sorry, no sample picture

In de archieven van de Watcher-organisatie is een jonge archivaris wat onvoorzichtig met een demonisch amulet. Een tijdje later wordt Giles door een zekere Micaele opgebelt met de mededeling dat Rupert's oude mentor Archie Lassiter dood is. Hij gaat onmiddellijk naar Londen voor de begrafenis.
Zijn ontvangst door de Watchers is koel, op zijn minst. Ze verzwijgen de omstandigheden van Archie's dood tegenover hun ex-Watcher. Pas na de begrafenis toont Micaele aan Giles de twee overlevende slachtoffers van het ongeluk. Al waren die dood beter af. Giles beseft, door zijn kennis van het archief, wat de oorzaak moet zijn.
Samen met de heks Micaele gaan ze achter de man aan die zich het gevaarlijke amulet heeft toegeëigend. Wanneer ze de dader vinden is het geen mens meer maar een weerzinwekkend levende poort naar de demondimensie. Het kost Giles en Milaele al hun kunnen en moed om de poort te vernietigen.

Annual '99

Title: The Latest Craze
Writers: Christopher Golden and Tom Sniegoski
Penciller: Cliff Richards
Inker: Joe Pimentel
Published: August 1999

Sorry, no sample picture

De jongelui van Sunnydale zijn gevallen voor een nieuwe rage. Trolachtige poppetjes. Lelijk, peperduur, dus iedereen wil deze Hooligans. Ook Willow en Cordelia schaffen zich een exemplaar aan.
's Nachts echter komen ze tot leven, en stelen iets dat dierbaar is voor hun bezitt(st)er. Zodra Buffy door heeft wat er aan de hand is gaat ze eens voor een praatje naar de winkel die het exclusiefrecht op deze poppen bezit. Dan blijkt de eigenaar een oude bekende te zijn, namelijk Ethan Rayne. Na enig aandringen van Buffy, met een rechtse swing, vertelt Ethan haar waar ze het hol van deze wezentjes kan vinden.
Op het moment dat de, grote, moeder in deze dimensie doorbreekt, arriveert de Scooby Gang in huize Hooligan. De Slayer maakt het ma hardhandig duidelijk dat ze met haar kroost niet welkom is. De Hooligans zijn misschien wel lelijk, maar niet dom, en vertrekken dan ook gelaten.

Title: Bad Dog
Writer: Douglas Petrie
Penciller: Ryan Sook
Inker: Tim Goodyear

Sorry, no sample picture

Het is volle maan en Oz brengt de nacht weer eens door in een kooi. Willow houdt liefdevol de eerste wacht.
Als Buffy haar vriendin komt aflossen vindt ze de kooi opengebroken en Willow spoorloos. Het ergste vrezend gaat ze op onderzoek. De weggelopen weerwolf vindt ze snel, en gebruikt nu diens scherpe ruikzin om de andere vermiste op te sporen.
Uiteindelijk vinden ze Willow in een vervallen kelder, waar haar ontvoerder net bezig is haar heksenkracht voor zijn eigen doeleinden aan te wenden. Als eerste laat hij een extra paar armen groeien om Buffy aan te vallen.
Een slecht idee.

Spike and Dru: All's Fair

Writer: Christopher Golden
Penciller: Eric Powell
Inkers: Drew Ceraci and Keith Barnett
Published: December 2000

Sorry, no sample picture

De Wereld Tentoonstelling van 1933 in Chicago trekt veel bezoekers, en ze komen van over de hele wereld. De vele landen tonen hier hun kijk op de toekomst.
Voor de bezoekers die Spike en Drusilla ontmoeten is er geen toekomst. Het duistere paartje gaat zich te buiten aan bloed en moord.
Deze keer echter haalt hun verleden hen in. De broers van een Chinese Vampier Doder die ze 30 jaar geleden hebben vermoord, achten nu de tijd rijp voor hun wraak.
Door deze overmacht gedwongen vlucht het demonische duo een tentoonstellingsgebouw binnen.
Hier probeert een geleerde tevergeefs zijn toehoorders te overtuigen van de voordelen van zijn nieuwe energiebron. Men tapt niet ongestraft energie af uit een andere dimensie, en zeker niet als daar de oude demonen wonen.
Spike en Dru's belagers vinden niet alleen de twee vampiers maar ook een hongerig monster. Alleen de twee ondoden verlaten deze ruimte waarin verwoesting en chaos tierden.

Spike and Dru: The Queen of Hearts

Writer: Christopher Golden
Penciller-inker: Ryan Sook
Published: October 1999

Sorry, no sample picture

Spike en Dru zijn onderweg naar de Hellmouth.
Op doorreis in St. Louis besluiten ze zich even te ontspannen in een drijvend casino.
De eigenaar van deze speelboot heeft een speciaal interesse voor klanten met veel geluk.
Pech voor hem dat ons duister duo net nu zin heeft om wat rotzooi te trappen.

Spike and Dru

Writers: James Marsters and Christopher Golden
Penciller-inker: Ryan Sook
Published: April 1999

Sorry, no sample picture

Na een kleine onenigheid onder minnaars, tijdens welke Drusilla bijna verbrandt, wil Spike wat tijd voor zichzelf nemen.
Al snel vindt hij een rustig plaatsje in Turkije, en nestelt zich daar als de plaatselijke despoot.
Twee maanden later duikt ook Dru daar op. Met een vriend die iets heeft met lijken.
Het zal dan ook niemand verbazen dat binnen no-time de doden in het rond vliegen. Letterlijk!

The Origin

ISBN: 1-56971-429-0
First Edition: September 1999
Collection of the 3 comics.
This is how the movie should have been!

The Origin #1

Writers: Daniel Brereton and Christopher Golden
Penciller: Joe Bennett
Inker: Rick Ketcham
Published: January 1999

Sorry, no sample picture

"In every generation there is a chosen one ... she alone will stand against the vampires ... the demons ... and the forces of darkness ..."
Je denkt vooral aan het schoolball, en of je vriendje je wel zal vragen. Dan komt er een vreemde man naar je toe die beweert dat je de 'Gekozene' bent. Diegene die de wereld moeten beschermen tegen de vampiers, en andere duistere machten.
Deze man stelt zich aan Buffy voor als Merrick, haar Watcher.
Die avond nog introduceert hij haar in de duistere wereld van de ondoden, en ze scoort haar eerste twee vampiers.

The Origin #2

Writers: Daniel Brereton and Christopher Golden
Penciller: Joe Bennett
Inker: Rick Ketcham
Published: February 1999

Sorry, no sample picture

Buffy komt er al snel achter dat haar leven als scholiere slecht samengaat met die van beginnende Vampier Doder.
Merrick's opmerking over het gebrek aan levensverwachting bij een Doder, doet daar ook al geen goed aan.
Tijdens een patrouille redt ze een jongeman genaamd Pike, die net een vergeefse poging deed L.A. te verlaten.
Hun onverwachte ontmoeting met Lothos, een oude en machtige vampier, kost haar Watcher het leven.

The Origin #3

Writers: Daniel Brereton and Christopher Golden
Penciller: Joe Bennett
Inker: Rick Ketcham
Published: March 1999

Sorry, no sample picture

Nu Merrick dood is, zijn de dingen die eerst zo belangrijk leken, zoals het schoolball, slechts tijdvulling. Wat geen reden is om niet te gaan.
Het hoogtepunt van de avond is als een groep vampiers, onder leiding van Lothos, bij het feest binnenvalt.
Terwijl de studenten onder leiding van Pike vechten voor hun leven, komt het tot een show-down tussen Buffy en Lothos.
Deze oude vampier mag dan wel al vele Vampier Doders op zijn naam hebben staan, Buffy is van een heel andere klasse.

Wizard no. ½: Buffy the Vampire Slayer

Title: Stinger
Writer: Christopher Golden
Penciller: Hector Gomez
Inker: Sandu Florea
Published: 1999

Sorry, no sample picture

Als Joe Burgess, begenadigd football speler maar slechte student, Willow lastig valt over het feit dat hij slechte punten haalt, verdedigt Xander haar. Joe daagt hem uit voor een gevecht na schooltijd
Joe stuurt een plaatsvervanger, een zekere Andy, omdat hijzelf een afspraakje heeft. Voordat Andy Xander kan aanvallen wordt deze door een soort groene hagedis gedood. Dit monster leeft van angst en wreedheid. Het is eigenlijk op zoek naar Joe.
Gelukkig voor Joe vinden de Scoobies hem op tijd. Buffy, Xander en Giles weten het monster te verslaan.
Na te hebben gezien hoe Xander kan vechten, heeft Joe geen zin meer in een duel met hem.

Dark Horse Presents 141: Buffy the Vampire Slayer

Published: March 1999

Title: Hello Moon
Writers: Daniel Brereton and Christopher Golden
Penciller: Joe Bennett
Inker: Jim Amash

Sorry, no sample picture

Buffy ontmoet 's nachts een zeewezen dat op de zon wacht. Hij heeft zijn plicht tegenover zijn volk verzaakt en wenst nu te sterven.
Zodra hij echter hoort dat zij De Slayer is, en mytisch wezen in zijn gemeenschap, schept hij weer moed om zijn volk weer onder ogen te komen.

Title: Cursed
Writer: Christopher Golden
Penciller: Hector Gomez
Inker: Sandu Florea

Sorry, no sample picture

Tijdens een gevecht ontmoet Angel een zeer oude bekende. Ze doet hem herrinneren aan de keer dat hij voor de eerste keer ontwaakte als vampier. En zijn eerste van vele wreedheden beging.

Title: Dead Love
Writer: Andi Watson
Penciller: David Perrin
Inker: Sandu Florea

Sorry, no sample picture

Buffy ontdekt een oud verslag van Giles.
Daarin vertelt hij zijn avontuur met betrekking tot een jongeman die niet kon accepteren dat zijn verloofde dood was. Maar de zombies die hij opwekte werden uiteindelijk zijn dood.

The Dust Waltz

ISBN: 1-56971-342-1
Writer: Dan Brereton
Penciller: Hector Gomez
Inker: Sandu Florea
First Edition: October 1998

Go to a sample picture

Tot ieders verbazing blijkt Giles een aantrekkelijk nichtje te hebben. Deze Jane komt naar Sunnydale om te onderzoeken of de merkwaardige geruchten over dit stadje op waarheid berusten.
Al snel zit ze, samen met Willow, Xander en Cordelia, tot over haar oren in de weerwolven.
Tegelijkertijd ontvoert Lilith, moeder der vampiers, Angel. Ze heeft namelijk een sterke vechter nodig die het kan opnemen tegen de kampioen van haar zuster Lamia.
Om haar vrienden te redden biedt Buffy aan om in zijn plaats te vechten. Het duel is beestachtig, maar als zovaak onderschat dit monster het tienermeisje. Dan blijkt dat dit slechts de voorronde was. De ware kampioen, een enorme demon, heeft echter zo'n honger dat het Lamia verslindt. Woedend vernietigt Lilith de boosdoener, en in de verwarring weet de Scooby Gang te ontsnappen.
Jane heeft genoeg gezien en keert terug naar Engeland.


| Buffy Page | The Comics |