< < < Home
Laatst bijgewerkt: 30-04-14

Archief > > >

Re: Voor vrije hoererij, recht op seks? Reactie door Sarah 30-04-14:

Beste Wessel,

Hoewel ik me kan vinden in de algehele strekking van je artikel, heb ik toch een opmerking over de eerste zin. Wederzijds vrijwillige seks is namelijk geen mensenrecht. De vrijheid om seksualiteit te uiten is een recht, niet de handeling zelf. Dat zou ook vrij problematisch zijn, want wie zou dan de plicht hebben dat te verschaffen.

Juist in deze context lijkt me dat een belangrijk onderscheid.

Met vriendelijke groet, Sarah




Re: recht op seks? Antwoord van Wessel 30-04-14:

Beste Sarah,

Heel erg bedankt voor je reactie! Des te meer omdat het de eerste reactie (voor publikatie) is die ik mocht ontvangen ben ik er zeer blij mee. Ook goed om te horen dat je het in grote lijnen eens bent met mijn artikel. (Vóór vrije hoererij!)

Volgens mij hebben we geen meningsverschil. Ik bedoel zeker niet dat iemand de plicht heeft om een ander seks te verschaffen. Ik bedoel dat twee (of meer) mensen die seks met elkaar WILLEN hebben het recht hebben om deze wens in praktijk te brengen. In je eentje heb je alleen het recht om te ZOEKEN naar iemand die seks met je wil. Maar als je iemand vindt die dat inderdaad wil dan heb je samen RECHT OP SEKS.

Dat is wat ik bedoel met de woorden "wederzijds vrijwillig". Volgens mij heb ik wel correct geformuleerd. Dit gaat over het zelfbeschikkingsrecht van de mens. Dat is het recht om over jezelf te beschikken, niet over een ander!

Ik zal er nog eens over nadenken of ik dit nog duidelijker kan opschrijven. Ik vind het een zeer belangrijk punt om de bewering van onze tegenstanders dat hier geen mensenrechten aan de orde zouden zijn tegen te spreken. Vooralsnog blijft mijn artikel ongewijzigd, maar wel zeer bedankt voor de feedback.

Met vriendelijke groet, Wessel










© 2014 - Wessel Koopmans - alle rechten voorbehouden. Overname alleen met toestemming.
http://home.hccnet.nl/wessel.koopmans/