Ons huis in Bingelder (= Bingelrade)

05 februari 2003:

Kijk toch eens:

muurmuur2muur3muur4




muur5muur6muur7muur8


klaar

Vandaag was de dag dat A. en B. bij ons op visite kwamen om een prachtige muurschildering te maken! Om negen uur kwamen ze binnen. Allereerst kregen ze natuurlijk een kop koffie. Er werd wat bijgepraat, en ze kregen natuurlijk ook een rondleiding door ons nieuwe huis.
Daarna kwamen de potten verf en de kwasten. Vooral A. had er duidelijk zin in, die begon meteen grote zwarte oren te tekenen. B. nam zich wat meer de tijd, maar hij vond het wel heel leuk om te doen, zei hij. Het was voor beiden de eerste keer dat ze op een muur schilderden, moet je weten.
Nicole was druk in de keuken bezig met inruimen, maar kon het toch niet laten geregeld eens om de hoek te komen. Om te kijken, maar vooral om foto's te maken. Boi moest, zeer tegen zijn zin, weg naar de DHZ-winkel voor een hoop planken en zo.
Halverwege, zeg maar aan het einde van de bovenste rij foto's, was het tijd voor een pauze, met wat fris en een koekje. Onderwijl werd er nagedacht over hoe verder te gaan met de schilderingen.
Daarna werd het tijd voor het serieuze werk: de mooiste kleuren zoeken om de schildering te vervolmaken.
B. koos, geheel in zijn stijl, voor lekker knallend. In zijn enthousiasme gebruikte hij wat te veel verf, dus er moest snel een krant tegen de muur geplakt worden om de druppels op te vangen. Het eindresultaat was een duidelijk herkenbare B.: een mooi rudimentair, bijna abstrakt beertje, met een grove kwast en felle kleuren geschilderd, daarbij gebruikmakend van bijna de volledige beschikbare ruimte.
A. koos, heel verrassend, voor wat meer ingetogen werk. Zwart en wit, met een toefje rood, op een mooie blauwe achtergrond. Het werd een grappig, vrolijk lachend fantasie-wezen, waarbij het zwaartepunt duidelijk in de onderste helft ligt.
Ondertussen was er ook nog tijd geweest voor een lunch, op de campingstoelen, met broodjes en huzarenslaatjes.
Nadat het werk door beiden was goedgekeurd, mocht iedereen het resultaat bewonderen. Nicole en Boi waren enorm verrast. Het was echt ontzettend mooi geworden, mooier nog dan ze verwachtten! Wij zijn echt heel erg trots op deze muurschildering. Ze zal altijd een vrolijke noot aan de huiskamer blijven geven!

Pa en Boi waren ondertussen natuurlijk al lang weer terug van de DHZ-winkel, en waren hard aan het werk op de computer-kamer. Langs twee hele muren moest een werkblad komen, waar het netwerk van computers van Boi op moeten komen te staan. Dat bleek nog helemaal niet zo eenvoudig: de buitenmuur van het huis was zo enorm hard dat ze bij meerdere gaten de moed opgaven. Dan maar een stukje verder naar links op rechts opnieuw proberen. Dat hield behoorlijk op; aan het eind van de dag waren ze pas halverwege. Terwijl het eigenlijk dezelfde dag klaar had moeten zijn, volgens de planning. Nou ja, dan maar wat minder essentiele dingen op de planning verschuiven naar later.....

Inmiddels is ook duidelijk waarom de ADSL-verbinding niet werkt: KPN had de verhuizing eerst veel te vroeg verwerkt, was daar achter gekomen en had het ongedaan gemaakt, waarna het onderop de stapel is gekomen. "Misschien komen de monteurs er zelf achter, dan wordt het morgen. Anders moeten we een nieuwe opdracht maken, en dan wordt het volgende week." Ik zal verder maar niks zeggen, behalve dan:

AAAAAAAAAAARRRRRRRRGGGGGHHHH!!!!!!!!!

Ook deze pagina komt dus veel later op het net, helaas.

 4 februari 2003       <home>        8 februari 2003