Genealogie Van Rij
Familiestichting van Rij
Genealogische werkgroep

Onderzoekt:
Hoornweg van Rij, Van Reij, Van Rie, Van Riede, Van Rij, Van Rije, Verreij, Verrij, Van Ree (Ooltgensplaat) en Van Rijn (Maassluis)
maar ook Van Rey, Van Rye, Vanreij, Vanrey, Vanrije en Vanrye.Genealogieën of Stambomen Van Rij


De familie van Rij op een rij

In het najaar van 2012 is de uitgewerkte genealogie van de familie Van Rij verschenen met de naam “De familie van Rij op een rij” met daarin drie Hollandse takken en drie Limburgse/Belgische takken. Deze publicatie betreft alle naam dragers met de familienamen “Van Reij”, “Van Rey”, “Van Rij”, “Van Rije”, “Hoornweg van Rij” en “Verrij” in Nederland, maar ook naam dragers met de door een naamsverbastering verwante families “Van Rijn” afkomstig uit Maassluis en Vlaardingen en “Van Ree” uit Ooltgensplaat.
Behalve kille data worden in het familieboek ook allerlei bijzonderheden over de leden van de familie vermeld, voor zover dat uiteraard bekend is. Zo kunt bij vele familieleden de beroepen vinden en voor de familieleden die in de 19e en 20e eeuw leefden zijn ook aak de verschillende adressen en woonplaatsen vermeld. Testamenten en verkoopakten van onroerend goed en andere bijzonderheden zijn zo mogelijk opgenomen.


Hollandse en Vlaamse families

Het geslacht van Rij in Holland en Vlaanderen is een voortzetting van het geslacht van Riede.
De naam ook gespeld of voorkomend als Van Reij, Van Rey, Van Rhie, Van Rhije, Van Rie, Van Riede, Van Rije, Van Ree (in Ooltgensplaat) en Van Rijn (in Maassluis en Vlaardingen). Vanuit Zuidland uitgroeiend over Voorne-Putten, Hoeksewaard en verder over Nederland; En ook vanuit Sint-Laureins en Maldegem in Vlaanderen over België en Zeeuws-Vlaanderen

Van Riede

Voor misvattingen over afstammingen in de families “Van Riede” en “Van R(e)ij(e)” zie de pagina van Riede. Van de onderstaande 7 fragment-genealogieën zijn de eerste 6 volledig uitgewerkt in het familieboek “De familie van Rij op een rij”.
Fragment Van Riede A De oudste heren van Riede
Adellijke familie van Riede, van 1175 tot circa 1350, nakomelingen van Dirk (I) van Riede
Fragment Van Riede B Heren van Pendrecht en Werkendam, naamgenealogie Anton van Riede
Adellijke familie van Riede, van circa 1240 tot circa 1450, nakomelingen van ridder Anton van Riede
Fragment Van Riede C Schouten van Woudrichem
Schouten van Riede, van 1300 tot circa 1450, nakomelingen van Hugo van Riede
Fragment Van Riede D Leenmannen in Geervliet
Van circa 1300 tot circa 1400, nakomelingen Arnoud (I) van Riede
  Vlaamse dames en heren (ridders)
Van circa 1355 tot circa 1600, nakomelingen van Jan van Riede.
Fragment Van Riede F Leenmannen van Putten
Enkele leenmannen, geen adel, van circa 1340 tot circa 1475, wonende Poortugaal / Pernis, nakomelingen van Arnoud N.N. (niet verwant met een adellijke tak van Riede!, leenmannen van de heren van (de heerlijkheid) Putten in Zuid-Holland)
  Limburgse verwanten
Van circa 1390 tot circa 1535, met onder andere kruisbroeder Matthijs van Reyde.

De Zuidlandse familiegroep

De (Belgisch) Limburgse familiegroep

De (Zeeuws-)Vlaamse familiegroep

De Utrechtse / Betuwse / Alblasserwaardse familiegroep


Alle gegevens met betrekking tot de familie “Van Riede” / “Van R(e)ij(e)” zijn opgesteld en gecontroleerd door en onder verantwoordelijkheid van de genealogische werkgroep “Van Rij”. Deze onderzoeksgroep maakt deel uit van “familiestichting Van Rij”. Zie ook de website van de stichting www.van-rij.nl.


Voor aanvullingen, verbeteringen en informatie e-mail naar webmaster
Voor het laatst bijgewerkt op 25-4-2024