HOME AGENDA CONTACT    
 

   

Parallelprogramma van de wereld jongerendagen 2008 in Baarlo (Limburg)

Gezellig en verdiepend programma in Nederland tijdens de WJD 2008, Sydney (AUS).

Van donderdag 17 t/m zondag 20 juli 2008.

 

Handelingen 1 vers 8: ‘Wanneer de Heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en mijn getuigen zijn.’

De woorden uit Handelingen 1 vers 8 sprak Jezus na zijn dood en wederopstanding, vlak voor Hij ten hemel opgenomen werd. De tekst geeft als het ware de geboorte van de Kerk weer.

Wat is er te doen

Hoogtepunten van de WJD zijn op de verwelkoming van de paus op donderdag 17 juli, de avondwake onder de sterrenhemel van Sydney op zaterdag 19 juli en de slotviering op zondag 20 juli. Deze activiteiten willen wij volgen en meevieren via satellietbeelden op een groot scherm.

Ontmoeting van 30-plussers. Mogelijk voor eigen initiatieven. IdeeŽn zijn: bezoek aan de roze zusters en bezoek aan het missiemuseum in Steijl, kajakken, fietsen, bezoek aan Echt, bezoek aan de kapel van de heilige pater A. Janssen.

Zoals de jongeren in Sydney uitleg krijgen over het thema, zo zullen ook wij ons hierin verdiepen.

Dagelijks een eucharistieviering en mogelijkheid voor gebed en aanbidding.

Verkennen van de schitterende omgeving van Baarlo, Steijl en Venlo (L).

De WJD: een feestje voor jongeren.

Het is een gegeven, dat de WJD worden georganiseerd voor jongeren tot 30 jaar. Zo ook is er een parallelprogramma voor de jongeren genaamd WJD@home.  Voor dit programma worden 30-plussers gezocht, die zich willen inzetten voor de jeugd en fulltime meedraaien in de organisatie van het jongerenprogramma. Informeer bij Harm Ruiter: tel. 06-41482108 of h.ruiter@kcv-net.nl voor de mogelijkheden. Platform30plus beveelt deze optie van harte aan.

 

Maar ...  zoek je verdieping en ontmoeting in de wereldkerk tijdens de WJD@home dagen?

Zoek je verdieping en ontmoeting met 30-plussers tijdens deze dagen? Platform30plus biedt 30-plussers een eigen parallelprogramma aan. Hierin wordt een soortgelijk programma geboden als die voor de jongeren. We kijken samen naar videobeelden en vieren de Eucharistie. Maar het programma kent eigen initiatieven zoals: bezoek aan de roze zusters en bezoek aan het missiemuseum in Steijl, kajakken, fietsen, bezoek aan Echt, bezoek aan de kapel van de heilige pater A. Janssen. We verkennen de schitterende omgeving van Baarlo, Steijl en Venlo (L).

Programma

Het weekend duurt van donderdagmiddag 17 t/m zondagmiddag 20 juli 2008. Het programma is thans in ontwerp en zal de komende weken meer vorm gaan krijgen.

Wat vaststaat is, dat we op donderdag kijken naar de opening van de WJD in Sydney.
Vrijdag: Dagprogramma, veelal op locatie.
Zaterdag: Bezoek in de omgeving en we kijken naar de avondviering en slotmis (tot zondag 2.00 uur)
Zondag: Slotmis.

Het programma zal worden geleid door pastoor M. Otto uit Ulestraten.

Verblijf

Wij verblijven op schitterende locatie van kasteel de Berkt. Hier hebben wij 30 bedden gereserveerd op basis van vol pension.

Kosten

De kosten van dit weekend bedragen € 140,- per persoon.

Meehelpen/ meewerken/ organiseren?

Wil jij meehelpen aan de WJD@home, neem dan contact op met Harm Ruiter

Wil je meewerken aan het 30-plus programma en/ of heb je goede ideeŽn, neem dan contact met ons op met pastoor Otto of Frank.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk tot 16 juni. Wil je tot deze tijd wachten naar heb je wel interesse, dan kun je dit aan ons melden. Wij reserveren vrijblijvend een plaatsje voor je.

Poster

Voor de activiteit is een A4 poster gemaakt. Deze is in jpg formaat of pdf (4,4Mb) te downloaden.

Lees ook deel 1....

Van harte welkom. Het team van platform30+.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page