Start
SpotLight
show&zo
Songtekst
DVD News
Media NewsWeb
Slecht Nieuws
Retro Flash
Culinair
Podium
FotoCollage
Panorama's
Natuur & cultuur
stoomweb
Computer Tips
Links

Eten                                          Culinair

 

Spaanse Paëlla met kip

Het duurt niet lang meer voordat we de koude winterperiode achter ons laten. Om alvast even vooruit te blikken op de zomer die komen zal, koken we een heel simpel maar toch lekker Spaans gerecht. Speciaal voor mensen die niet van vis houden, is dit een paëlla met kip. Maar natuurlijk kun je de kip ook vervangen door vis.

Aantal personen: 2

Moeilijkheidsgraad: **

Bereidingstijd: 30 minuten

Wat heb je nodig?

  • Chorizo (of 3 plakjes snijworst)
  • Een halve ui, grofgesneden
  • 1 rode of groene paprika, gesneden
  • 300 g risottorijst (of gewone rijst)
  • Saffraan (of paprikapoeder)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Enkele tabletten kippenbouillon
  • Water (ongeveer 400 ml)
  • 300 g tuinerwten (diepvries)
  • 200 gram kipfilet

Kook de rijst. Ondertussen kun je beginnen met het snijden van de kip, uien, paprika en chorizo. Als eerste bak je de stukjes chorizo in een grote hapjespan. Na enige tijd kun je de stukjes kip toevoegen. Bak deze gaar en doe ook de uien en de paprika in de pan. Laat dit nog even koken en voeg dan de gekookte rijst toe. Open het blikje tomatenpuree en meng dit door de rijst.

Om kippenbouillon te krijgen doe je de bouillonblokjes in een maatbeker met water. Als de blokjes opgelost zijn, kun je dit ook het bouillon toevoegen aan het mengsel. Om het wat meer smaak te geven kun je er nog saffraan- of paprikapoeder bij doen. Blijf het geheel omscheppen en voeg als laatste de tuinerwten toe. Na vijf minuten koken is jouw paella met kip klaar. Eet smakelijk.

Mexicaanse Fajita's

Dit Mexicaanse gerecht is niet alleen heel lekker, je mag de Fajita's ook gewoon met je handen eten. Zet wel voldoende drinken klaar, want dat kun je nog wel eens nodig hebben. Eet smakelijk!

Aantal personen: 2

Moeilijkheidsgraad: *

Bereidingstijd: 45 minuten

Wat heb je nodig?

  • 8 tortilla's
  • 450 g rundvlees of kip
  • 1 pakje Fajita mix
  • 120 ml water
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 rode en/of groene paprika's, in reepjes
  • 15 ml olijfolie
  • 100 ml zure room
  • 2 tomaten, fijngesneden
  • komkommer, gesneden
  • Salsa dip
  • 1 potje guacamole

Bereiding

Snij het vlees in reepjes en meng de mix met het water. Doe dit vervolgens in de koekenpan en laat dat minimaal een half uur liggen. Zo kan de mix in het vlees trekken en krijgt het een lekkere smaak. Hierdoor duurt het langer om dit gerecht te bereiden.

Na dit half uur kun je beginnen met bakken. Besprenkel het vlees met een beetje olijfolie en voeg de paprika's en uien toe. Om het vlees op smaak te brengen kun je zout en peper gebruiken.

Maak de tortilla's warm. Dit kan gewoon met de magnetron of met een pan water met een bord er boven. Is het vlees gaar, dan kun je de tortilla's vullen. Je kunt dit van te voren doen, maar je kunt dit ook door je gasten zelf laten doen. Geef ze de instructie om met een laagje van zure room te beginnen en om daarna pas het vlees met de uien en de paprika's op de tortilla te leggen. Voeg dan naar wens wat tomaat, komkommer, salsa en guacamole toe. Rol of vouw de tortilla nu dicht en het diner kan beginnen. Eet smakelijk.