Nieuws

Tabellen voor de blaaskopvlieggenera Physocephala en Leopoldius (Conopidae) vernieuwd. 30-01-2018.

Tabellen voor de blaaskopvliegen (Conopidae) vernieuwd. 18-1-2015.

De De sprinkhanen kenmerkengids aangevuld en vernieuwd op basis van de foto's die ik in 2010 genomen heb. 27-2-2011.

De schelpentabel bijgewerkt met nieuwe soorten en foto's. 26-2-2011.

Het werk van Stuke verwerkt in de blaaskopvlieg-tabellen, voor zover het noordwest europa betreft. 28-3-2010.

De zweefvliegsoorten die Bartsch (2009b) in zijn tweede deel aan de scandinavische fauna toevoegt zijn nu verwerk in de tabellen van het Hoverfly-boek. 14-3-2010.

Inhoud

computer van Tom Het fotogedeelte laat foto's uit heel Nederland zien, in het bijzonder van insekten, planten, vogels en landschappen in Natura 2000 gebieden. Het is de weerslag van een groeiende interesse in het vastleggen van mijn omgeving. daarbij gebruik ik macro- en teletechnieken en ben aan het oefenen in landschappen. Mijn foto's zijn te kopen via buiten-beeld.

Tabellen (vlieg van Tom)Tabellen en kenmerkengidsen voor vliegenfamilies als snipvliegen, viltvliegen en blaaskopvliegen, kenmerkgidsen voor libellen en sprinkhanen.

Mobiele website (tekening Tom)Mobiele webstek die voor PDA's en smartphones toegankelijk is gemaakt door voor een smalle opmaak te kiezen. Deze legt directe verbindingen met alle veldgidsen en tabellen.

 

 

Dit ben ik Mark van Veen, Zeist, Nederland. Van jongs af aan kom ik graag buiten en ben geïnteresseerd in de dieren en planten. Van die dieren en planten wil ik graag de naam weten, wat weer geleid heeft tot het publiceren van diverse determinatietabellen.  Voeg daarbij de liefde voor de camera en je hebt een webstek zoals je nu voor je hebt. Daar vind je een gallerij van foto's, diverse determinatietabellen en een interactieve java-applet die de verspreiding van roofvliegen en wolzwevers in Nederland laat zien.

Bezoek ook eens

Buiten-Beeld, een foto stockbureau dat prachtige natuurfoto's heeft. Mijn foto's zijn te vinden onder Buiten-Beeld Mark van Veen.

waarneming.nl. Waarnemingen zijn per gebied op te vragen, zodat je kunt zien welke vogels, planten en insekten je kunt verwachten bij een bezoek. Na aanmelding kun je ook je eigen waarnemingen bijhouden.

Zweefvliegensite www.syrphidae.com. Alles over Europese Zweefvliegen.

Saltabel. Belgische webstek over sprinkhanen, met van elke soort een beschrijving en een verspreidingskaartje van België.

EIS-Nederland. Alles over het verzamelen van verspreidingsgegevens van Nederlandse ongewervelden.

Roofvliegensite van F. Geller-Grimm. Uitgebreide site over roofvliegen en algemene entomologie.

 

Last updated 28.12.2008